Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Deze perencake met witte chocolade Amaretto topping is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik een rijpe peer voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekkere zoete peersmaak. Cake gemaakt met veel ricotta erin geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   […]

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Ik heb nu een heerlijke en makkelijk te maken chocolade fudge met kersen en amandelen recept voor jullie. Sla deze vast op en maak het […]

Tiramisu Trifle met Amaretto

Tiramisu Trifle met Amaretto

Deze Tiramisu Trifle met Amaretto maak je voor een heel speciaal etentje. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Misschien mag ik het wel geen Tiramisu noemen, maar het is een Trifle die een beetje wegheeft van dat heerlijke Italiaanse dessert.   Tiramisu   Tiramisu is een klassiek Italiaans […]

Gegrilde Amaretto ananas

Gegrilde Amaretto ananas

Het is zomer en we zijn weer volop aan het vuurtje stoken buiten, oftewel aan het barbecueën. Behalve vlees en vis, kan je nog heel veel andere gerechten bereiden op de bbq. Groenten en fruit wordt ook steeds vaker op de grill gegooid, zoals bijvoorbeeld ananas of watermeloen. Deze gegrilde Amaretto ananas kan je bijvoorbeeld […]

Overheerlijke zuccotto parfait

Overheerlijke zuccotto parfait

Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan.   […]

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Dit roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten is super simpel te bereiden. Goed gevuld met een lekkere bite, ja dit wil jij eten. Serveer het als nagerecht of als heerlijke verwennerij op een warme dag. Voor dit ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig, je klopt de slagroom met gecondenseerde melk op en zet […]

Sparkling Gold Champagne Cocktail

Sparkling Gold Champagne Cocktail

Laten we met deze cocktail proosten op een geweldig, gelukkig en gezond Nieuwjaar. Je kunt Champagne, Prosecco of een Cava gebruiken voor deze Sparkling Gold Champagne Cocktail. Door de bruine rum en Amaretto krijgt de cocktail zijn mooie gouden kleur.   Champagne   Champagne hoort er een beetje bij met Oud en Nieuw. En als […]

Volkoren muffins met rozijnen

Volkoren muffins met rozijnen

Beetje lekker, beetje gezond.

Tahin halvaparfait met kersen

Tahin halvaparfait met kersen

Bijzondere smaken in dit ijs.

Pruimentaartje van amandelmeel

Pruimentaartje van amandelmeel

Als de pruimentijd weer is aangebroken, maak dan dit taartje.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden