Ik had een fles Baileys salted caramel gekocht en waar ik al bang voor was …… het is zondig lekker! Natuurlijk heerlijk om zo te drinken met een ijsblokje, maar ook leuk om er iets lekker van te maken zoals deze goddelijk lekkere Baileys salted caramel chocolade fudge. Met slechts een paar ingrediënten tover je een super lekkere fudge uit de keuken. Decadente chocolade fudge met de heerlijke smaak van de salted caramel. Wie wil dat nou niet?

 

Fudge

 

Fudge wordt meestal gemaakt van suiker, boter en melk. Door het te verwarmen tot 116 °C en daarna de ingrediënten te mengen krijg je een gladde romige fudge. Fudge is dus een soort zachte karamel.
Je kunt nog noten, gedroogd fruit, of chocolade door of op de fudge verwerken, hierdoor geef je de fudge een speciale smaak en ziet het er leuk uit.
Fudge komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is nu populair over de hele wereld. Het was een makkelijk te maken verwennerij en veel goedkoper dan uit de winkel.

 

En deze fudge is supermakkelijk te maken, je hebt alleen maar chocolade, gecondenseerde melk en een deze likeur nodig. Door dit met elkaar te mengen heb je een romige fudge, met de heerlijke smaak van de likeur die je toevoegt. Ik heb deze keer Baileys salted caramel gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere soorten likeur toevoegen of het weglaten.

 

Salted caramel

 

Gezouten karamel oftewel salted caramel is al een tijdje een hit. De combinatie van zout en zoet werkt namelijk heel erg goed. En Baileys heeft dit gecombineerd in deze heerlijke Irish cream likeur. Je kunt de likeur zo drinken, maar het is ook lekker over een bolletje vanille-ijs, dessert, door een cocktail of warme chocolademelk.
De smaak van deze likeur is zoals je dat gewend bent van Baileys, maar dan nog met een extra karamel met zeezout smaak.

 

Tips:

 

Omdat wij zo gek zijn op fudge, zal je diverse recepten hiervoor vinden op de site, zoals bijvoorbeeld deze Witte chocolade fudge met pistache en cranberries. Zoek ze maar eens op.

 

 

Recept Baileys salted caramel chocolade fudge: