De kleindochters waren weer eens te logeren en die willen altijd bakken. Wij hebben nu Red Velvet Oreo brownie. Fudgy en rijke brownies met rode fluwelen smaak, gevuld en gegarneerd met gehakte Oreo koekjes! Ik heb deze keer geen chocolade in de brownie verwerkt, omdat de jongste daar niet dol op is. Waar ze wel dol op is, is deze brownie. Het ging erin als zoete koek.

 

Brownies

 

Als chocolade je favoriete dessert is, wordt dit recept je nieuwe beste vriend. Deze Oreo roodfluwelen brownie is de meest smeuïge brownie waar je je hele leven naar op zoek bent.
Nu ben ik niet dol op Oreo koekjes, maar toen ik deze fudgy brownie in mijn mond stopte, veranderde alles. Er gebeurt iets magisch als je Oreo koekjes combineert met chocolade brownie en ze rechtstreeks uit de oven eet.
Dus zorg dat je eieren op kamertemperatuur komen en vet je bakvorm in, want het is tijd om deze Red Velvet Oreo brownie te bakken.

 

De textuur van de Oreo koekjes veranderen deze smeuïge brownies in een behoorlijk complex mondgevoel, waarbij de vochtige kruimel van de roodfluwelen brownies wordt gecompenseerd door knapperige stukjes koek.
Ze zijn makkelijk te maken, meng het in tien minuten door elkaar en bak ze vervolgens een half uurtje.

Red Velvet Oreo brownie

 

Rode kleurstof

 

Wist je dat red velvet geen smaak is? Het is letterlijk gewoon een rode kleurstof in een chocoladetaart. Oorspronkelijk kwam de rode kleur in het red velvet recept voort uit een chemische reactie met ouderwets cacaopoeder. Nu komt het van de rode voedselkleurstof.
Ik heb een rode gel gebruikt. Zelfs als je maar een klein beetje gebruikt, krijg je de perfecte red velvet kleur.
Je kunt de rode kleurstof weglaten of een kleine hoeveelheid gebruiken. De kleur kan variëren, dus voeg het geleidelijk toe totdat je de gewenste rode tint hebt bereikt.

 

Meer Red Velvet recepten:

 

Koeken
Overnight oats
Kerst cupcakes
Mugcake
Hartvormige pannenkoekjes
Rode bieten cupcakes

 

Tips:

 

Extra nodig: Bakvorm van 20 x 20 cm

Je kunt de boter en de suiker ook smelten in de magnetron.

De brownies zijn klaar als de randen er wat droog uitzien en het midden nog net niet gaar. Let op dat je de brownies niet te lang bakt, dan zullen ze niet smeuïg meer zijn.

Hoe weet ik of de brownies gaar zijn? Steek een satéprikker in het midden van de brownies. Er moeten een paar vochtige kruimels uit komen, maar geen nat beslag.

Bewaar deze Red Velvet Oreo brownie in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur maximaal enkele dagen voor een optimale versheid.

Als je de houdbaarheid wilt verlengen, bewaar de brownies dan in de koelkast en zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn in de verpakking, zoals een ritssluitingszak of een bakje!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Red Velvet Oreo brownie: