Eiwitrepen zijn een gezond en lekker tussendoortje. Eet ze na het sporten of als je tijdens het werken of studeren behoefte hebt aan een energie boost. Je kunt eiwitrepen kopen in de supermarkt of natuurwinkel, maar houd er wel rekening mee dat eiwitrepen vrij prijzig zijn. Daarnaast moet je goed de ingrediënten checken. Veel eiwitrepen bevatten in verhouding te weinig eiwitten en te veel suiker om een verantwoorde snack te vormen. De oplossing? Dat is het zelf maken van eiwitrepen. Zo weet je precies wat er in zit én ben je goedkoper uit. Het maken van eiwitrepen is bovendien helemaal niet moeilijk en duurt ongeveer een kwartiertje. Met enkel een aantal benodigdheden en ingrediënten maak je in een handomdraai een voedzaam tussendoortje. Hieronder vind je een gezond, simpel en lekker recept voor zelfgemaakte eiwitrepen met haver, pinda, amandel en honing.

Bewaren

Bewaar de eiwitrepen in een luchtdichte plastic doos in de koelkast. De eiwitrepen zijn vijf dagen houdbaar als je ze in de koelkast bewaart. In de vriezer kun je ze gerust twee tot drie maanden bewaren. De eiwitrepen zijn ideaal om mee te nemen onderweg. Als je ze ongekoeld bewaart, zijn ze ongeveer één dag houdbaar.

 

Tips voor variaties

Varieer qua smaken! Je kunt de pinda’s en amandelen in onderstaand recept gerust vervangen voor andere noten en/of rozijnen, dadels of cranberry’s. Ook qua eiwitpoeder, meel en melk kun je variëren. Kies wel altijd voor een meel dat je rauw mag eten zoals havermeel, kokosmeel of amandelmeel. In plaats van melk kun je kiezen voor plantaardige melk of water.

 

Tips:

Kies voor je favoriete smaak eiwitpoeder*, bijvoorbeeld chocolade of vanille.

Optioneel kan je ook nog geraspte kokos en een gesmolten kleine reep pure chocolade gebruiken als topping.

 

Benodigdheden:

Staafmixer of foodprocessor
Beslagkom + gewone kom of schaal
Ovenschaal
Garde of lepel
Spatel
Bakpapier
Optioneel: een pannetje

 

 

Recept zelfgemaakte eiwitrepen met haver, pinda, amandel en honing: