Manlief doet weer eens aan de lijn maar heeft tussendoor wel zin in iets lekkers. Een verantwoord hapje dan wel. Of ik iets wil verzinnen voor hem. Tuurlijk hoor schat. Even kijken wat ik in huis heb. Nou van alles natuurlijk, maar het zijn uiteindelijk deze lekkere stevige kokos, noten en pindakaasballetjes geworden. Hij is gek op pindakaas, dat komt dus goed uit.

 

Bliss balls

 

Deze verantwoorde balletjes worden ook wel bliss balls genoemd. Geen idee eigenlijk waarom ze zo heten. Ze noemen het ook wel healthy snacks of proteïneballetjes of repen. Maakt niet uit hoe ze heten, je kunt ze zo gezond en/of lekker maken als je zelf wilt.

 

De ballen worden ook vaak gedoopt in chocolade, dan heb je een chocolade bliss ball. Of je laat ze naked, dus zonder een jasje eromheen. Ik heb ze in geraspte kokos gerold omdat ik daar nog wat van over had, maar het hoeft niet.
De balletjes kunnen gemaakt worden van havermout, dadels, tahini, pindakaas, notenkaas, noten cacao, zaden, kokosrasp, geraspte wortel en/of gedroogd fruit.

 

Ik heb ze gemaakt van kokosrasp, amandelen en pindakaas omdat ik dat toevallig in huis had. En heb ze wat smeuïger gemaakt door de kokosolie en zoeter gemaakt met de agavesiroop. Je kunt hiervoor ook zachte dadels gebruiken.

 

Deze snacks zijn ideaal voor onderweg, op je werk of thuis voor de lekkere trek. Dus als je weer een snack attack hebt, neem dan zo’n balletje.
Dus met een paar ingrediënten en een keukenmachine heb je deze tussendoortjes zo in elkaar geflanst.
Rol ze door cacaopoeder, kokosrasp, gehakte nootjes of sesamzaad en klaar is Kees.

 

Heb je zin in nog meer van zulke verantwoorde snacks? Probeer dan ook eens deze Blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen, Zelfgemaakte havermout proteïnerepen of Chocolade kikkererwten koeken.

 

 

Recept Kokos, noten en pindakaasballetjes: