Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Tinto de verano

Tinto de verano

Jaren geleden dronk ik het al in Spanje. Deze Tinto de verano is heerlijk als aperitief op een warme dag. Letterlijk vertaald betekent het zomerse rode wijn. En dat is het ook, niet teveel alcohol en een fris zoete smaak door de frisdrank erin. Serveer het met lekker veel ijs en een schijfje sinaasappel of […]

Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas

Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas

En weer zo’n heerlijk recept van Boor van @domainemalpaskookt. Aardappeltjes uit de oven met Reblochon heet haar recept. Ik noem het Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas. Dit omdat ik het gerecht in kleine ovenpotjes (ramaquins) heb bereid. Volgens mij wordt dit gerecht Tartiflette genoemd in Frankrijk. Dit aardappelgerecht wordt in een grote […]

Geroosterde hele knolselderij

Ja,ja, ik ben ook aan de hele geroosterde groenten. Zo zie je vaak hele bloemkool of andere groenten geroosterd in de oven voorbijkomen. Ik heb een geroosterde hele knolselderij bereid in de oven, maar dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld een koolraap, koolrabi, of een hele rode of witte kool. Zo’n stoere knolselderij uit de […]

Puree van aardperen

Puree van aardperen

Deze puree van aardperen is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk etentje. Het is lekker bij wild, kalkoen, kip of vlees. Je kunt de puree eventueel maken met een staafmixer en het daarna door een fijne zeef halen, dan krijg je een soort mousseline van aardpeer. Ik vind het wel lekker als de puree grof […]

Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken […]

Kalettes op z'n Oosters

Kalettes op z’n Oosters

Heb jij ze al gespot? De kalettes oftewel flower sprouts? Het is een winterse groente, een soort kruising tussen boerenkool en spruitjes. Heeft ook een beetje de smaak van deze groenten. Ze zien er niet alleen heel schattig uit, maar het is ook nog eens super lekkere en gezonde groente. Je kunt ze op diverse […]

Ingemaakte rode biet

Ingemaakte rode biet

Pickles zijn ingelegde of ingemaakte groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker. In principe kan je hiervoor alle soorten rauwe groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken. Vandaag heb ik ingemaakte rode biet gemaakt.   Ik had oerbieten gekocht en […]

Romige pompoen gratin met salie

Romige pompoen gratin met salie

Voor deze Romige pompoen gratin met salie gebruik je alleen de hals van de flespompoen. Koop daarom eentje met een lange en smalle hals. Ik sneed ongeveer 750 gram aan plakjes van de pompoenhals. De rest van de pompoen kan je weer voor een ander gerecht gebruiken. Het is een heerlijk bijgerecht voor een feestelijk […]

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Geroosterde radicchio en bieten met vijgen

Voor deze geroosterde radicchio en bieten met vijgen heb ik de bietjes van te voren gepoft in de oven. Als je ze op deze manier gaart, krijg je een heerlijke volle bietsmaak. Je kunt dit eventueel een dag van te voren doen, dan heb je op de avond niet zoveel werk aan dit gerecht. Natuurlijk […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden