Peertjes gestoofd in Chai thee

Peertjes gestoofd in Chai thee

Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader.   Stoofperen […]

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

Dit zijn zulke lekkere geroosterde aardappeltjes. Die moet je een keer proberen. Ze stomen lekker gaar in een aluminiumfolie pakketje en krijgen daarbij nog een heerlijke rooksmaak mee. Gebruik voor deze BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook wel kruimige aardappels zoals bijvoorbeeld de Eigenheimer.   Als je de pakketjes eenmaal gemaakt hebt, gooi je ze […]

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en […]

Aubergine met tahini dadeldressing

Aubergine met tahini dadeldressing

Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen.   De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. […]

Carpaccio van gele courgette

Carpaccio van gele courgette

Is het geen plaatje, deze carpaccio van gele courgette? Natuurlijk kan je de carpaccio ook van groene courgettes maken, maar deze gele exemplaren lagen te lonken naar mij bij de groenteboer. Lekker licht groentegerechtje, serveer het als voorgerecht of eet het als lunch en een grote schaal hiervan bij de barbecue is natuurlijk ook erg […]

Gegrilde watermeloen salade

Gegrilde watermeloen salade

Het is zomer en de barbecues worden weer flink opgestookt. Behalve vlees of vis kan je ook heel goed groente of fruit grillen op de barbecue. Zo is deze gegrilde watermeloen salade een heel leuk en lekker bijgerecht voor bij de barbecue. Simpel om te maken, je grilt de watermeloen stukken aan beide kanten op […]

Gegrilde courgette met dukkah

Gegrilde courgette met dukkah

Ik zag van die mooie gele courgettes liggen bij de groenteboer en wilde daar iets speciaals mee maken. Deze gegrilde courgette met dukkah is inderdaad een bijzonder recept geworden. Het is weer eens een hele andere manier om courgette te bereiden en je kunt dit natuurlijk ook van groene courgettes maken. Courgette heeft van zichzelf […]

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

Als je niet van witlof houdt omdat je het te bitter vind, maak dan eens deze overheerlijke gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Ik weet zeker dat je witlof dan lekker vindt. Manlief in ieder geval wel en die houdt normaal echt niet van deze groente.   Door de witlof te karameliseren in roomboter met honing […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Tinto de verano

Tinto de verano

Jaren geleden dronk ik het al in Spanje. Deze Tinto de verano is heerlijk als aperitief op een warme dag. Letterlijk vertaald betekent het zomerse rode wijn. En dat is het ook, niet teveel alcohol en een fris zoete smaak door de frisdrank erin. Serveer het met lekker veel ijs en een schijfje sinaasappel of […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden