Zelf Iers sodabrood maken

Zelf Iers sodabrood maken

Sodabrood oftewel soda bread klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar is toch echt een overheerlijk brood. En daarbij is het brood wat je heel snel en makkelijk bereid. Het deeg hoeft namelijk niet te rijzen omdat er geen gist ingaat. Nou heb ik jullie overgehaald en gaan jullie zelf Iers sodabrood maken?   Sodabrood   […]

In de oven geroosterde aardperen

In de oven geroosterde aardperen

In de oven geroosterde aardperen is een heerlijk recept met deze winterse groente. Je krijgt een krokant velletje en een zachte binnenkant. Op deze manier geroosterd krijgt de aardpeer heel veel smaak en daarbij komen dan nog de smaken van de knoflook en verse kruiden.   Aardpeer   Aardpeer is een knolletje met een zoete […]

Tempura van koolraap

Tempura van koolraap

In de foodybox december van Kroon op het Werk zat een flesje Soy Topping van Saitaku. Dit is een Japanse stroperige sojasaus die ik natuurlijk graag wilde combineren met een Japans gerecht. Het is tempura van koolraap geworden. En deze zoet/zoute saus paste perfect het met zoete en knapperig van de koolraap. Serveer deze tempura […]

Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Deze kruidige pompoen fritters met chilisaus zijn lekker als een snack of als bijgerecht bij een stukje vlees of kip. Fritters, beignets, rösti van pompoen of pompoenkoekjes, maakt niet uit hoe je ze noemt, ze zijn gewoon superlekker. En zijn ze niet prachtig mooi oranje? Die spatten toch van het bord af.   Fritters   […]

Gebakken spruitjes met spek en salie

Gebakken spruitjes met spek en salie

Manlief roept altijd dat hij niet van spruitjes houdt, maar hij eet altijd met smaak de spruitjes die ik bereid heb. Deze keer had hij niet eens in de gaten dat hij spruitjes at, hij zei alleen maar lekkuh (met zijn mond vol). Ik denk dat iedereen die geen spruitjes lust, deze gebakken spruitjes met […]

Balsamico uien uit de oven

Balsamico uien uit de oven

Probeer eens deze heerlijke balsamico uien uit de oven. Lekker bij een stuk vlees of kip, heerlijk bij een risotto, een paté of zo op een stokbroodje bij de borrel. Door de uien te roosteren in de oven in een mengsel van een goede balsamico met honing, worden de uien lekker zacht en karamelliseren ze. […]

Krieltjes Cacio e Pepe

Krieltjes Cacio e Pepe

Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!   Krieltjes   Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. […]

Gratin van geroosterde rode kool

Gratin van geroosterde rode kool

Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis.   Gratin   Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden.   Mosterd*   Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden