Krieltjes Cacio e Pepe

Krieltjes Cacio e Pepe

Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!   Krieltjes   Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. […]

Gratin van geroosterde rode kool

Gratin van geroosterde rode kool

Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis.   Gratin   Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden.   Mosterd*   Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet […]

Kweepeer en cranberry chutney

Kweepeer en cranberry chutney

Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen.   Kweeperen   De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Wil je eens een bijzonder bijgerecht maken bij een speciaal etentje thuis, bereid dan deze pastinaak met makke kastanjes uit de oven. Dat wordt genieten van deze heerlijke herfstachtige groente met de kastanjes en salie. Serveer het bij geroosterd vlees of kip en je avond is een groot succes.   Pastinaak   Ik ben geen […]

Aubergines met miso en sojasaus

Aubergines met miso en sojasaus

De familie komt eten en ik ga de Aziatisch koken deze keer. Elke keer verzin ik weer iets anders en vandaag zitten we in het verre oosten. Het wordt deze keer een hele zalm uit de oven met daarbij Chinese mie met shiitake. En als groente heb ik Aubergines met miso en sojasaus erbij.   […]

Peertjes gestoofd in Chai thee

Peertjes gestoofd in Chai thee

Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader.   Stoofperen […]

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

Dit zijn zulke lekkere geroosterde aardappeltjes. Die moet je een keer proberen. Ze stomen lekker gaar in een aluminiumfolie pakketje en krijgen daarbij nog een heerlijke rooksmaak mee. Gebruik voor deze BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook wel kruimige aardappels zoals bijvoorbeeld de Eigenheimer.   Als je de pakketjes eenmaal gemaakt hebt, gooi je ze […]

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden