Geplette aardappelen met zwarte knoflook

Geplette aardappelen met zwarte knoflook

Ik had nog wat Opperdoezer Ronde aardappelen over van de Foodybox zomer. Tevens mocht ik drie soorten garum van 621 Ferments ontvangen en ik had nog zwarte knoflook in huis. Ik heb deze drie gecombineerd in dit heerlijke aardappelgerecht. Geplette aardappelen met zwarte knoflook-olie is het perfecte bijgerecht bij elk gerecht waar je anders gebakken […]

Opperdoezer Ronde aardappelsalade

Opperdoezer Ronde aardappelsalade

Deze romige Opperdoezer Ronde aardappelsalade met augurk is zonder twijfel mijn favoriete aardappelsalade! Het is zo gemakkelijk te maken, er worden eenvoudige ingrediënten gebruikt en ik ben dol op de romige dressing. Mijn familie maakt dit recept al jaren! Je zult het geweldig vinden. Dit recept is makkelijk te maken. Ik deel hoe je de […]

Gekleurde tomaten burrata salade

Gekleurde tomaten burrata salade

Deze gekleurde tomaten burrata salade is een van de makkelijkste en meest indrukwekkende gerechten van de zomer! Het is van restaurantkwaliteit en perfect gezelschap, terwijl het een eenvoudig recept van 10 minuten of minder is dankzij sappige, kleurrijke tomaten en de romige burrata kaas. De bonus is dat het bij vrijwel alles past, van knapperig […]

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Qabili Palau oftewel Afghaanse rijst met wortel en rozijnen is het Afghaanse nationale gerecht. Het wordt beschouwd als een feestelijk en belangrijk gerecht vanwege de traditie als de nationale keuken van Afghanistan. Het gerecht wordt traditioneel in het midden van de tafel geplaatst, terwijl ander voedsel de rest de maaltijd vormt. Vaak wordt het geserveerd […]

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten! Wie is een fan? Ik hou van bieten, maar weet ook dat deze felrode knol niet ieders favoriet is. Maar blijf bij mij, want deze fritters kunnen misschien wel wat bietenhaters naar de bietenliefhebbersclub lokken! De fritters zijn zout/zoet en passen prachtig bij een pittige yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten […]

Salade van courgettelinten

Salade van courgettelinten

Dit recept voor courgettelintsalade bevat rauwe courgette, in prachtige linten gesneden, gemengd met een heerlijke dressing en gegarneerd met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden. Deze salade van courgettelinten wordt jouw nieuwe favoriete zomersalade! Je vergeet gemakkelijk hoe lekker rauwe courgette kan zijn, vooral omdat hij zo sponsachtig is en zo veel smaken opneemt. Deze […]

Spinaziesalade met kidneybonen

Spinaziesalade met kidneybonen

Eenvoudige, eiwitrijke spinaziesalade met kidneybonen, bloedsinaasappel en feta. Gevuld met textuur en heldere en frisse smaken en perfect voor een gezonde, lichte lunch of als smakelijke bijgerecht! Deze zeer eenvoudig te maken salade zit vitamines en eiwitten. Het is allemaal samengebracht met een passende citrusachtige dressing. Verse spinazie wordt gegarneerd met een smakelijke dressing in […]

Knolselderij geroosterd met Marsala

Knolselderij geroosterd met Marsala

Ik eet zoveel mogelijk lokaal geteelde knolgewassen. En knolselderij is daar een van. Deze knolgewas wordt niet zoveel zo gegeten in ons land en dat is jammer. Als je knolselderij op hoge temperatuur in de oven karamelliseert komen de suikers – waar de meeste knolgewassen vol van zitten – naar boven. Dit verzacht de bite […]

Rode kool gestoofd met tutti frutti

Rode kool gestoofd met tutti frutti

Je kent ongetwijfeld wel tutti frutti, een mix van gedroogde vruchten die meestal bestaat uit appel, abrikoos en pruim. Je kunt het zo eten, maar het wordt nog lekkerder als je de vruchten gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd met tutti frutti. De combinatie van kool met de tutti frutti maakt dit […]

Zoete aardappelplakken uit de oven

Zoete aardappelplakken uit de oven

Van alle heerlijke manieren waarop zoete aardappelen kunnen worden bereid, zijn deze zoete aardappelplakken uit de oven een van mijn favorieten aller tijden. Het is niet te beschrijven hoe verrukkelijk dit smeltend zachte, diep gekaramelliseerde, smaakvolle bijgerecht van zoete aardappel is. Door deze bereiding op hoge temperatuur in de oven, concentreert zowel de zoete als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden