Eenvoudige, eiwitrijke spinaziesalade met kidneybonen, bloedsinaasappel en feta. Gevuld met textuur en heldere en frisse smaken en perfect voor een gezonde, lichte lunch of als smakelijke bijgerecht! Deze zeer eenvoudig te maken salade zit vitamines en eiwitten. Het is allemaal samengebracht met een passende citrusachtige dressing.
Verse spinazie wordt gegarneerd met een smakelijke dressing in deze supergemakkelijke en voedzame eiwitrijke salade. Gemaakt in een no-time en boordevol voedingsstoffen, het is het snelle lunch- of knapperige bijgerecht waar je dol op zult zijn! Makkelijk, lekker en voedzaam, wat wil je nog meer in een salade?

 

Spinazie

 

Ik heb babyspinazie gebruikt in deze salade. Dit zijn jonge en kleinere spinazieblaadjes die heel fijn zijn om in een salade te verwerken. Je vindt dit bij de meeste supermarkten bij de salade-afdeling. Je kunt dit blad ook heel goed in smoothies verwerken.
Spinazie in een salade is niet alleen heel erg lekker, maar spinazie is ook nog eens heel gezond. Zo bevat het veel vezels, vitamines en foliumzuur.

 

Kidneybonen

 

Gebruik kidneybonen uit blik of bonen die je zelf thuis hebt gekookt. In plaats van de kidneybonen kan je ook een ander soort bonen gebruiken. Zelfs witte of zwarte bonen en zelfs linzen of kikkererwten zouden werken. Het is behoorlijk flexibel!
Daarnaast is bewezen dat het ruilen van voedsel dat minder voedingsstoffen bevat (bijvoorbeeld witte tarweproducten en andere bewerkte voedingsmiddelen) voor bonenrijke gerechten aanzienlijke gezondheidsvoordelen heeft. Peulvruchten bevatten ook veel eiwitten en zijn daarom een mooie vleesvervanger.

 

Bloedsinaasappel

 

De bloedsinaasappelen zijn nu in het seizoen, dus koop ze snel voordat ze niet meer te vinden zijn. Ze zijn prachtig rood, erg gezond en hebben een heerlijk zuurtje. Er zijn verschillende soorten bloedsinaasappels, van helemaal donkerrood, gedeelte rood tot oranje. Als je ze bij de supermarkt koopt, is het een soort Russische roulette hoe ze er van binnen uit zien. Als de schil rood is, dan bevatten ze meestal ook rood vruchtvlees.
Ik heb het sap ook in de dressing verwerkt, heerlijk!

En ik heb nog meer salades met bloedsinaasappel erin voor jullie:

Bietensalade met bloedsinaasappels
Salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten
Boerenkool salade met bloedsinaasappel
Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen
Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel
Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

 

Tips:

 

Met die kidneybonen is het al een behoorlijk stevige salade. Maar als je wilt kan je er een ook maaltijdsalade van maken. Meng er dan wat gekookte en gekoelde quinoa, couscous of rijst en extra groenten zoals paprika, maïs, rauwe wortel of extra peulvruchten door.

Als de bloedsinaasappel niet in het seizoen is, kan je het met de gewone sinaasappel maken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spinaziesalade met kidneybonen: