Salted potatoes oftewel gezouten aardappeltjes, is een heerlijke manier om aardappelen te bereiden. Gebruik hiervoor kleine nieuwe aardappelen, dat is het lekkerst. Maak het gerecht voor bij de barbecue. De schil wordt lekker zout, maar de aardappelen zelf niet zo. Probeer het eens! Salted potatoes Dit is weer zo’n typisch klassiek Amerikaans recept […]
Ik had op de markt een watermeloen radijs gekocht. Ik dacht dat die iets kleiner zou zijn, maar het was een behoorlijk grote knol. Ik heb deze radijs al verwerkt in twee heerlijke salade, maar wat zal ik er verder nog mee doen. Nou een lekkere pickle ervan maken, oftewel ingemaakte pittige radijs. Snel gemaakt […]
Baked beans oftewel gebakken/gestoofde bonen uit de oven is een traditioneel Amerikaans barbecue bijgerecht. Heerlijk bij spareribs, brisket en/of maïsbrood. Ik had dit gerecht al diverse keren voorbij zien komen in Amerikaanse kookprogramma’s en werd daar toch wel nieuwsgierig naar. Manlief kende het gerecht natuurlijk en vond het superleuk dat ik het ging maken. Nou […]
Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue. Je kunt het als vegetarische lunch of hoofdgerecht serveren, maar het is ook heerlijk bij een barbecue. Serveer er een lekker Turks brood bij en je hebt een […]
Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]
Dit klassieke recept uit het zuiden van Amerika is een fijne manier om lekker veel groente in te verwerken. Succotash is een gezond en lekker groentegerecht met een lange historie uit de zuidelijke staten van de USA. Een kleurrijk bijgerecht waarmee je een behoorlijk portie groente naar binnen krijgt. Hier is mijn versie van dit […]
Ik heb een bijzonder bijgerecht voor jullie. Deze preisalade met macadamianoten en dragon is weer eens iets anders als bijgerecht. Als je een liefhebber van prei bent, dan is dit echt iets voor jou. Serveer het op een mooie schaal tijdens een etentje thuis en de complimenten vliegen jou dan om de oren. Prei […]
Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond. Salades Ik ben […]
Ik had een bos palmkool gekocht bij mijn groenteboer en wilde deze groente weer eens op een andere manier bereiden. Het is roergebakken palmkool met tahin, knoflook, komijn en harissa geworden. Hierdoor heb ik deze robuuste kool heerlijke Midden-Oosterse smaken meegegeven. Probeer het eens! Palmkool Cavelo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is […]
Heerlijk de daslook piept uit de grond in mijn tuin. Nu heb ik vorig jaar al heel veel recepten gemaakt met deze daslook en nu moet ik natuurlijk weer nieuwe gerechten ermee verzinnen. Het zijn deze heerlijke gebakken krieltjes met daslook geworden. En als het daslook niet meer in het seizoen is, kan je ze […]