Smashed rode bieten met geitenkaas

Smashed rode bieten met geitenkaas

Een heerlijke nieuwe manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en vervolgens geroosterd tot ze krokant zijn. Gebruik je gekookte of zelf gepofte bieten, dan is dit gerecht binnen een kwartiertje klaar. Ik heb al veel bietrecepten gekookt, maar deze smashtechniek is misschien wel mijn nieuwe favoriete methode. We nemen een […]

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze geroosterde spitskool met mosterddressing is verbazingwekkend lekker van smaak en textuur. Makkelijk te maken want de oven doet het werk voor je. Je maakt er een mosterddressing bij, kool is nog nooit zo lekker geweest!   Spitskool   Koop jij wel eens een spitskool? De naam […]

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Lauwwarme bulgur salade met paddenstoelen

Ik vond bij het opruimen van mijn hele grote voorraadkast nog een pot bulgur. Ik ben gek op bulgur, maar het was al een tijdje geleden dat ik iets met bulgur bereid had. Goed excuus om weer met bulgur aan de slag te gaan. Ik heb het nu verwerkt in deze heerlijke lauwwarme bulgur salade […]

Zoete aardappel stapeltjes

Zoete aardappel stapeltjes

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen voor jullie. Deze zoete aardappel stapeltjes passen bij heel veel gerechten, lekker bij kalkoen, vlees, vis en vegetarische gerechten. Ze zijn lekker krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen, een leuke manier om zoete aardappel eens op een andere manier te serveren.   Zoete aardappel   […]

Gevulde pompoen op de Big Green Egg

Gevulde pompoen op de Big Green Egg

Rond Halloween is een pompoen dé must-have in huis. Zo is het erg leuk om een pompoen uit te hollen, van een gezichtje te voorzien en er een lichtje in te plaatsen. Heb je een uitgeholde pompoen over? Overweeg dan om hem te vullen en vervolgens te bereiden op de Big Green Egg. Pompoen is […]

Indonesische tomatensalade

Indonesische tomatensalade

Lalab tomat oftewel Indonesische tomatensalade is een heerlijke manier om tomaten te serveren bij Aziatisch gerecht of een Indonesische rijsttafel. Het is een simpele salade van plakjes tomaat in een kruidige dressing. Een Indonesische lalab is salade gemaakt van rauwe groente met een pittige dressing.   Lalab   Lalab is dus een groentegerecht of een […]

Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]

Geroosterde prei met Romesco saus

Geroosterde prei met Romesco saus

Het Spaanse gerecht Calçots Romesco oftewel geroosterde prei met Romesco saus wordt in het voorjaar in Spanje gegeten. Als de jonge preistengels (calçots) geoogst worden, gaan ze op de barbecue of open vuur waarop ze zwart geblakerd worden. Dan strippen ze de zwarten buitenkant van de prei eraf en worden deze met de hand gegeten […]

Gegrilde courgettes met noten en kruiden

Gegrilde courgettes met noten en kruiden

Het is zomer en dat betekent het seizoen van de courgettes. Ik zag gele courgettes liggen bij mijn groenteboer en heb die samen met een groene gekocht. Ik heb ze rondom geroosterd op de barbecue en toen in stukken gesneden en er een lekkere dressing en verse kruiden bij gedaan. Deze heerlijke gegrilde courgettes met […]

Gezouten aardappeltjes

Gezouten aardappeltjes

Salted potatoes oftewel gezouten aardappeltjes, is een heerlijke manier om aardappelen te bereiden. Gebruik hiervoor kleine nieuwe aardappelen, dat is het lekkerst. Maak het gerecht voor bij de barbecue. De schil wordt lekker zout, maar de aardappelen zelf niet zo. Probeer het eens!   Salted potatoes   Dit is weer zo’n typisch klassiek Amerikaans recept […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden