Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een te lekker bijgerecht voor bij de barbecue, dus steek die maar alvast aan.

 

Pittig

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een te lekker bijgerecht voor bij de barbecue, dus steek die maar alvast aan. Pittig Deze aardappelsalade is zo pittig door het gebruik van La Bomba Cabrese*, een zeer pikante Italiaanse chilipasta op basis van eekhoorntjesbrood, aubergine en peperoncino in olie. Het wordt als gemiddeld pittig verkocht, maar geloof mij ….. het is super pittig! Het potje is niet voor niets verpakt als een bommetje. Gebruik eerst een klein beetje, je kunt altijd meer toevoegen. Je kunt dit pittige goedje online bestellen, mocht je het niet kunnen vinden of niet willen kopen, vervang het dan door bijvoorbeeld sambal. Waarschijnlijk heb je dat wel in huis. Als je die pittige saus toch gaat kopen, kan je het nog gebruiken in heel veel andere gerechten. Het potje blijft namelijk heel lang goed in de koelkast. Meng het bijvoorbeeld door hummus, smeer wat op een sandwich, meng het door yoghurt voor een lekkere dip bij rauwkost, gebruik het voor marinades, vinaigrettes of geef een pastasaus een extra kick ermee. Aardappelen Wij eten niet zo vaak aardappelen, maar een aardappelsalade in de zomer vind ik weer heerlijk. En het fijne van zo’n salade is, dat je het van tevoren kunt bereiden. Kook de aardappeltjes alvast en laat ze iets afkoelen voordat je ze door de dressing mengt. Hierdoor trekken de smaken ook nog beter in de aardappel. Ik heb krieltjes met schil voor de salade gebruikt. Je kunt ook een andere kleine soort aardappel nemen zoals bijvoorbeeld een Opperdoezer Ronde. In mijn blog Aardappelsoorten, lees je alles over de verschillende soorten aardappel en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken. Tip: Het recept voor de ingelegde rode** ui vind je hier. Recept Pittige aardappelsalade:

Deze aardappelsalade is zo pittig door het gebruik van La Bomba Cabrese*, een zeer pikante
Italiaanse chilipasta op basis van eekhoorntjesbrood, aubergine en peperoncino in olie. Het wordt als gemiddeld pittig verkocht, maar geloof mij ….. het is super pittig! Het potje is niet voor niets verpakt als een bommetje. Gebruik eerst een klein beetje, je kunt altijd meer toevoegen.
Je kunt dit pittige goedje online bestellen, mocht je het niet kunnen vinden of niet willen kopen, vervang het dan door bijvoorbeeld sambal. Waarschijnlijk heb je dat wel in huis.

 

Als je die pittige saus toch gaat kopen, kan je het nog gebruiken in heel veel andere gerechten. Het potje blijft namelijk heel lang goed in de koelkast.
Meng het bijvoorbeeld door hummus, smeer wat op een sandwich, meng het door yoghurt voor een lekkere dip bij rauwkost, gebruik het voor marinades, vinaigrettes of geef een pastasaus een extra kick ermee.

 

Aardappelen

 

Wij eten niet zo vaak aardappelen, maar een aardappelsalade in de zomer vind ik weer heerlijk. En het fijne van zo’n salade is, dat je het van tevoren kunt bereiden. Kook de aardappeltjes alvast en laat ze iets afkoelen voordat je ze door de dressing mengt. Hierdoor trekken de smaken ook nog beter in de aardappel.
Ik heb krieltjes met schil voor de salade gebruikt. Je kunt ook een andere kleine soort aardappel nemen zoals bijvoorbeeld een Opperdoezer Ronde. In mijn blog Aardappelsoorten, lees je alles over de verschillende soorten aardappel en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.

 

Tip:

 

Het recept voor de ingemaakte rode** ui vind je hier.

 

 

Recept Pittige aardappelsalade: