Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Deze roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk zet je in no-time op tafel. Het heerlijke recept bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar je tovert wel snel en iets lekkers uit de keuken. Dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag?   Sucuk   Je hebt misschien al wel eens eerder een recept van […]

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Deze zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je kookt alleen de krieltjes van te voren gaar, legt alles op een ovenplaat en schuift dit in de oven. Als je asperges gebruikt in plaats van aspergetips, kook deze dan wel even gaar van te voren. Als je geen verse […]

Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus

Zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus

Romesco* is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen. Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Ik heb de saus nu met vis gecombineerd. Deze zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus is een ontzettend […]

Zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven

Zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven

Mijn schoonzusje kwam eten en wilde graag vis eten. De asperges liggen al bij de groenteboer die heb ik dus gekocht. Ze krijgt vanavond lekkere zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven. Het is een makkelijke maaltijd, je kookt vooraf even de asperges en krieltjes en schuift alles ’s avond in de oven. […]

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet kan je makkelijk zelf maken, dat is ten eerste veel goedkoper dan de kant-en-klare kalkoenfilets en je bepaalt zelf wat de vulling wordt. Ik heb voor deze gevulde kalkoenfilets gedroogde cranberries en pistachenoten gebruikt. Maar je kunt ook ander gedroogd fruit, noten en kaassoorten gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dadels, met walnoten […]

Chutney van appel en rozijnen

Kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney

Wij eten eigenlijk heel weinig AVG (aardappelen, vlees en groenten), maar soms staat het toch op het menu. Niet echt Hollandse kost, maar kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney en boontjes klinkt toch wel oer-Hollands. Ik had een heerlijke chutney gemaakt van appeltjes van de buren, maar ja dan staan die potten maar in de […]

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Hij is gek op biefstuk, vooral met een saus erbij. De ene keer maak ik rode wijnsaus en nu is het champignonsaus geworden. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en is natuurlijk veel lekkerder dan de sausjes uit een pakje […]

Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei

Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Hierbij mijn recept voor klassieke asperges met krieltjes, ham en ei. Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. Als ze een zacht piepend geluid maken, zijn ze vers. Koop wel […]

Gado gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze gado gado wraps heb ik zelf satésaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus. Ik heb de spitskool rauw […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden