Het is zomer en de barbecues draaien volop. Maar wat gooi je erop als je geen vlees wilt eten? Nou deze heerlijke Halloumi spiesjes met krieltjes en hele kleine paprika’s natuurlijk. En daarbij maken we nog een lekkere zelfgemaakte pesto, genieten maar.
Met deze spiesjes serveer je een complete maaltijd, en het zoute van de halloumi gaat heel goed bij het krieltje en de gegrilde paprika’s.

 

Natuurlijk kan je andere groenten zoals tomaatjes, prei, courgette, aubergine en/of paddenstoelen op de spiesjes prikken. Maar ik moet zeggen dat deze combinatie wel heel erg lekker was. Ik was van plan om halloumi spiesjes te maken en toen ik die schattige piepkleine snackpaprika’s zag liggen, wist ik meteen dat die ook op de spiesjes moesten. Daarbij een gekookt krieltje en je hebt een leuk vegetarisch hapje van de grill. Toen ik de paprika’s op de stokjes had gedaan, dacht ik nog even …. Het zullen toch geen hete pepers zijn hè? Maar dat was gelukkig niet zo, pfff.

 

Halloumi grillkaas

 

Ik ben gek op deze kaas. Ik ben eigenlijk wel gek op alle soorten kaas, maar halloumi is wel een hele bijzonder kaas. Deze kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk, smelt namelijk niet als je die grilt of bakt.
De kaas is ook nog eens rijk aan eiwitten, daarom is het zo’n mooie vleesvervanger.
De kaas is oorspronkelijk een Cypriotische kaas die gemaakt is van een combinatie van geiten-, schapen- en koemelk. Qua structuur en smaak zit het een beetje tussen feta en mozzarella in, maar het is wel een stuk zouter. Halloumi is populair onder vegetariërs omdat het extreem eiwitrijk is. Dit is voor de vegetariërs een geweldige eiwitleverancier.

 

Halloumi kaas kan je prima rauw eten, maar het lekkerste is het natuurlijk om het in plakken te snijden en te bakken of op de barbecue te grillen. De kaas smelt niet maar krijgt wel een krokant korstje waardoor het nóg lekkerder wordt.
Ik heb wel een paar halloumi recepten voor jullie op de site staan. Zoek ze maar eens op.
Deze Salade met halloumi en sinaasappel en Halloumi frieten zijn daar een paar voorbeelden van.

 

Tip:

 

De pesto maak je natuurlijk zelf. Hier vind je het recept ervoor.

 

 

Recept Halloumi spiesjes met krieltjes: