Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet?

 

Halloumi

 

Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt uit Cyprus. Halloumi staat beter bekend als grillkaas. Deze kaas smelt namelijk niet als je het bakt of grillt. Dit komt door de bepaalde eiwitstructuur en enzymen waarmee het gestremd wordt. Tegenwoordig wordt halloumi gemaakt van een mengsel van geiten-, schapen- en koeienmelk.
De kaas is vrij zout en qua structuur een beetje rubberachtig. Klinkt niet erg aantrekkelijk, maar toch is het een lekker kaasje. Het lijkt qua uiterlijk op feta, maar is een totaal andere kaas. Halloumi bevat veel eiwitten, een ideaal product dus voor vegetariërs.
Halloumi is dus lekker om te grillen of bakken. Serveer het in een salade, of op een broodje.
Ook lekker om op de barbecue te grillen.
Probeer ook eens deze Salade met halloumi en sinaasappel of dit Broodje halloumi met mangochutney. Ook erg lekker.

 

Panko

 

Panko is een soort paneermeel. Het komt oorspronkelijk uit de Japanse keuken, daar wordt het veel gebruikt om gefrituurd eten van een super krokant korstje te voorzien.
Het is dus een Japans broodkruim en heeft een grovere vlokkerige structuur dan het paneermeel wat wij kennen.
Je kunt het kopen in toko’s, maar de supermarkten verkopen het tegenwoordig ook. Je vindt het dan bij de Oosterse producten. Vaak moet je wel even zoeken hiernaar.

 

Wasabi

 

Ik had een fles wasabi mayonaise gehad. Ook dit vind je tegenwoordig in de supermarkten. Zo niet, maak het dan zelf door heel eenvoudig wat wasabi uit een tubetje te mengen met mayonaise. Maak het zo scherp als je zelf lekker vindt.

 

Recept Halloumi frietjes met wasabi mayonaise: