Ingemaakte pittige radijs

Ingemaakte pittige radijs

Ik had op de markt een watermeloen radijs gekocht. Ik dacht dat die iets kleiner zou zijn, maar het was een behoorlijk grote knol. Ik heb deze radijs al verwerkt in twee heerlijke salade, maar wat zal ik er verder nog mee doen. Nou een lekkere pickle ervan maken, oftewel ingemaakte pittige radijs. Snel gemaakt […]

Baked beans

Baked beans

Baked beans oftewel gebakken/gestoofde bonen uit de oven is een traditioneel Amerikaans barbecue bijgerecht. Heerlijk bij spareribs, brisket en/of maïsbrood. Ik had dit gerecht al diverse keren voorbij zien komen in Amerikaanse kookprogramma’s en werd daar toch wel nieuwsgierig naar. Manlief kende het gerecht natuurlijk en vond het superleuk dat ik het ging maken. Nou […]

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue

Gevulde geroosterde aubergines

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue. Je kunt het als vegetarische lunch of hoofdgerecht serveren, maar het is ook heerlijk bij een barbecue. Serveer er een lekker Turks brood bij en je hebt een […]

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]

Succotash

Succotash

Dit klassieke recept uit het zuiden van Amerika is een fijne manier om lekker veel groente in te verwerken. Succotash is een gezond en lekker groentegerecht met een lange historie uit de zuidelijke staten van de USA. Een kleurrijk bijgerecht waarmee je een behoorlijk portie groente naar binnen krijgt. Hier is mijn versie van dit […]

Preisalade met macadamianoten en dragon

Preisalade met macadamianoten en dragon

Ik heb een bijzonder bijgerecht voor jullie. Deze preisalade met macadamianoten en dragon is weer eens iets anders als bijgerecht. Als je een liefhebber van prei bent, dan is dit echt iets voor jou. Serveer het op een mooie schaal tijdens een etentje thuis en de complimenten vliegen jou dan om de oren.   Prei […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Roergebakken palmkool met tahin

Roergebakken palmkool met tahin

Ik had een bos palmkool gekocht bij mijn groenteboer en wilde deze groente weer eens op een andere manier bereiden. Het is roergebakken palmkool met tahin, knoflook, komijn en harissa geworden. Hierdoor heb ik deze robuuste kool heerlijke Midden-Oosterse smaken meegegeven. Probeer het eens!   Palmkool   Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is […]

Gebakken krieltjes met daslook

Gebakken krieltjes met daslook

Heerlijk de daslook piept uit de grond in mijn tuin. Nu heb ik vorig jaar al heel veel recepten gemaakt met deze daslook en nu moet ik natuurlijk weer nieuwe gerechten ermee verzinnen. Het zijn deze heerlijke gebakken krieltjes met daslook geworden. En als het daslook niet meer in het seizoen is, kan je ze […]

Boterzachte kool uit de oven

Boterzachte kool uit de oven

Het is winter en de verse groenten van het land zijn wat beperkt. Het is vooral veel koolsoorten, boerenkool, knolgroenten, spruitjes en penen zoals wortelen en pastinaken. Stuk voor stuk heerlijke groenten, waar je heel veel verschillende gerechten van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld met kool. Ik heb voor jullie een zalig recept voor een boterzachte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden