Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete smaak. Ze is familie van de zonnebloem. In Frankrijk noemt men de knollen ‘topinambour’, in Engeland ‘Jerusalem artichoc’. Het aroma doet een beetje aan artisjok denken.De smaak van aardpeer is tamelijk bijzonder en kan een etentje aardig opfleuren. Probeer ze eens in deze Aardpeer gratin. Let er bij […]
Ik heb dit een keer bij de Chinees gegeten en vond dat zo lekker, dat ik thuis uitgeprobeerd heb. Nou ik kan je verklappen dat dit net zo lekker als bij de Chinees. Er gaat wel super veel honing in, maar dat maakt dit gerecht zo lekker sticky en hierdoor blijft de sesam goed eraan […]
Pilaf of Pilav is een (bij)gerecht uit het Midden-Oosten. Bestaande uit een graansoort, meestal rijst, die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord, afhankelijk van de landstreek met bepaalde kruiden, groenten, peulvruchten en vlees. Volgens velen is het een gerecht dat uit de vroeg-Ottomaanse (Turkse) keuken stamt. Er […]
Deze zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen is een heerlijke vegetarische salade gemaakt van gebakken gekruide zoete aardappelblokjes en gegrilde maïskolven. Daarbij nog zwarte bonen en een romige dressing gemaakt van Griekse yoghurt en avocado. Hoera! Het warme weer is hier, het is het seizoen van grillen en allerlei soorten salades. Maar deze salade […]
Lekkere frisse salade door de geroosterde citrus erin.
Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Kenmerkend is de combinatie van fruit met zoet/zuur en vaak pikante pepertjes.
Deze Cranberry bieten compote is erg lekker bij kalkoen, kip of varkensvlees. Gebruik dan bij het gerecht dezelfde rode wijn als van de compote. Ik heb ook nog een heerlijk recept van een Cranberry kersen compote met Jack Daniels whiskey voor je.
Heb je nog wat broccoli over, maak dan deze lekkere Broccolisalade met rode ui en amandelen ervan. Lekker als bijgerecht of lunch. Liever wat vlees in een salade? Dan raden we deze kipsalade met tandori aan!