Een levendig roze, lichtzoete en heerlijk gezonde rode bietenhummus, heel gemakkelijk te maken door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen. Ik hou van de felle kleur van deze lichtzoete bietenhummus. Een beetje komijn versterkt de smaak, waardoor het een verslavend voorgerecht of tussendoortje wordt! Ik hou van de manier waarop deze bietenhummus smaakt: hij is licht zoet, maar niet te bietenachtig.
Maar wat mij echt opwindt, is de kleur. Het is zo helder en levendig – precies waar ik zin in heb als de dagen somber en grijs zijn.

 

Hummus

 

Hummus is een spread afkomstig uit het Midden-Oosten en wordt gemaakt van gemalen kikkererwten, tahin (sesampasta), olijfolie, citroen, knoflook en komijn.
Dit gerecht is mijn klassieke hummusrecept met de toevoeging van rode biet en is een typische dip van mij geworden. En de bieten kunnen ook worden geruild voor andere groenten, want de mogelijkheden zijn eindeloos allemaal! Kijk eens naar mijn wortelhummus voor nog een leuke twist.

 

En voor jullie allemaal die twijfelen aan geroosterde bietenhummus… luister maar eens naar mij. Dus nee, dit is geen traditionele hummus. Het is een traditionele hummus met de toevoeging van een geroosterde biet, die een spectaculaire kleur, wat meer vitamines en mineralen en een vleugje zoete aardsheid aan de traditionele hummus toevoegt. Wat is daar niet leuk aan?

 

Maken

 

Deze hummus maak je supermakkelijk en snel door alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine te pureren.
Terwijl de motor draait, druppelt u langzaam de olijfolie erin.
Proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper. En dat is het! Helemaal klaar!

 

Deze hummus valt in de categorie van weinig werk, maar ziet er zeer indrukwekkend uit waardoor hij net zo perfect is als aperitiefhapje of als gezond tussendoortje.

 

Tips:

 

Ik heb de hummus gemaakt van in de oven gepofte bietjes, hier recept ervoor vind je hier. Maar je kunt ook gekookte bietjes uit de winkel ervoor gebruiken.

Als je een keukenmachine hebt, gebruik die dan! Als je die niet hebt, werkt een blender ook.

Gebruik de best mogelijke tahini die je kunt vinden.

Ga speels aan de slag met toppings.

De overgebleven hummus is in de koelkast een week houdbaar.
Hummus wordt dikker in de koelkast, verdun met 1 eetlepel koud water per keer totdat je weer de perfecte consistentie krijgt.

Ook zo dol op rode bieten? Dan vind je hier nog veel meer lekkere recepten met rode biet.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Rode Bietenhummus: