Deze Buddha bowl met zwarte bonen en hummus heeft alles wat je wilt van een vegetarisch gerecht. Er iets ongelooflijk geruststellends aan een maaltijd gevuld met bonen, groenten, parelcouscous en een smaakvolle zelfgemaakte hummus. Maak de bowl met restjes groenten die je nog in de koelkast hebt en bijvoorbeeld ook met gekookte rijst in plaats […]
Ik mocht biologische palmkool uit onze mooie Flevopolder ontvangen. De eerste van het seizoen. Daar wilde ik iets bijzonders van maken en dat is gelukt met dit recept. Deze palmkool en paddenstoeltjes met hummus kan je warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Wij hebben het koud gegeten want het was onverwacht een mooie warme nazomerse […]
Ik ben gek op gyros en halloumi en heb deze gecombineerd in een heerlijk gerecht. Deze vegetarische halloumi gyros is niets meer dan dunne plakjes halloumi voorzien van gyros kruiden en even gebakken in de pan. Geserveerd op dat lekkere platbrood met daarbij een saus van hummus met yoghurt en een frisse salade. Lijkt jou […]
Dit pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine is mijn versie van de Israelische Sabich sandwich. Sabich sandwich is een traditioneel Joods gerecht wat meestal als ontbijt gegeten wordt. Het is een pitabroodje gevuld met aubergine, gekookt ei, lekker veel hummus, tahin, tomaat en komkommer. Aangezien ik werd uitgedaagd – door de auberginetelers van Nederland – om […]
Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze Tonijn en olijvenhummus doet het goed hierbij. Probeer ook de bietenhummus en groene kruidenhummus