Pastinaakpuree met paarse wortelen

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten.   Groenten uit de polder   Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]

Libanese erwtensoep

Libanese erwtensoep

Het is echt snert weer en ik werd door Peulvruchten.nl uitgedaagd om een speciale erwtensoep te maken. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken en heb daarom een heerlijke Libanese erwtensoep gemaakt. Behalve de Hollandse snert, hebben ook andere landen hun erwtensoep. Deze vegetarische erwtensoep is romig met de heerlijke smaken van het Midden-Oosten. […]

Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel

Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel

Ik mocht een zak rode linzen en een pot tomatensaus ontvangen. Deze heb ik gecombineerd in deze lekkere stoofpot met rode linzen en zoete aardappel. Het is weer zo’n heerlijk eenpansgerecht, ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Maar dit gerecht is natuurlijk ook heerlijk in het weekend.   Stoofgerechten   Het is herfst […]

Kebab gehakt met witte bonenpuree

Kebab gehakt met witte bonenpuree

Ik heb een heel bijzonder recept voor jullie. Dit kebab gehakt met witte bonenpuree heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken. Het is niet moeilijk te maken, maar echt de moeite waard om het eens te proberen.   Kebab   Turkse kebab is gekruid gehakt wat meestal als een staafje […]

Wraps met pompoen en bonenmix

Wraps met pompoen en bonenmix

Ik heb een heerlijk vegetarisch recept voor jullie van de Engelse Mary Berry. Je kunt deze Wraps met pompoen en bonenmix zowel warm als koud serveren. Makkelijk en snel te maken en ze doen het ook goed als vegetarische lunch op je werk.   Vegetarische gerechten   Wij zijn gek op vlees, maar eten het […]

Stifado Griekse runderstoofpot

Stifado Griekse runderstoofpot

Een kruidige stoofpot gemaakt van rundvlees, kleine uien en tomaat, dat is deze Stifado Griekse runderstoofpot. Wellicht heb je het eens geproefd toen je in Griekenland was, maar nu kan je het lekker zelf thuis maken. De Grieken eten dit het hele jaar door, maar ik vind het lekker om te bereiden in het najaar […]

Tepsi kebab met spinazieyoghurt

Tepsi kebab met spinazieyoghurt

Lamsgehakt op smaak gebracht en als een platte gehaktschijf in z’n geheel gebakken in een gietijzeren pan. Dat is deze Tepsi kebab met spinazieyoghurt. Het is een recept van Sabrina Ghayour en ik ben groot fan van haar Midden-Oosterse recepten.   Tepsi kebab   Dit is een Turkse kebab welke in de oven gebakken wordt. […]

Nachos met gehakt en kaas

Nachos met gehakt en kaas

Deze nachos met gehakt en kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het voor een etentje thuis of ook te lekker bij een borrel. Lekker om te verorberen met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit.   Tex Mex   Eigenlijk is dit een Tex Mex gerecht. De Amerikaanse (oftewel Texaanse) twist op […]

Burrito met kipgehakt en rijst

Burrito met kipgehakt en rijst

Deze keer geen burrito met rundergehakt maar een burrito met kipgehakt en rijst. Burrito’s zijn tortilla’s die gevuld worden met vlees en bonen en daarna opgerold. Je eet ze uit het vuistje. Het is een typisch Tex Mex gerecht en wij zijn er gek op.   Burrito   Een burrito is dus een van oorsprong […]

Harissa zelf maken

Harissa zelf maken

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een grote zak rode pepers gekocht. Af en toe heeft hij deze in de aanbieding en dan koop ik zo’n zak. Meestal leg ik ze in de vriezer en haal er dan eentje uit als ik die nodig heb, maar deze keer wilde ik er ook gelijk […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden