Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Heerlijke balletjes met lekker veel kruiden en specerijen erin en daarbij nog een rokerige paprikasaus, dit wil je proberen. Maak daarom snel deze gekruide gehaktballetjes met Romesco saus en laat mij weten wat jij ervan vond. Midden-Oosterse gehaktballetjes met een Spaanse Romesco saus is een lekkere combinatie.   Gehakt*   Als je het echt Midden-Oosters […]

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Mmmm, ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Als je van goed varkensvlees houdt, dan moet je deze varkensrack met abrikozen en paprikachutney eens proberen! Zulk lekker en mals vlees en met een heerlijke kruidige chutney erbij.   Iberico varkensrack*   Deze varkensrack komt van het Spaanse Iberico varken en is een prachtig braadstuk […]

Zelf spekfakkels maken

Zelf spekfakkels maken

Het is zomer en de barbecues draaien op volle toeren. Ik koop nooit kant-en-klaar vlees voor de barbecue, maar marineer en kruid alles lekker zelf. Leuk om te doen en zoveel lekkerder, want je bepaalt zelf de smaken. Af en toe gooien wij ook een speklapje op de barbecue, maar nu ga ik zelf spekfakkels […]

Nachos met vegetarisch gehakt

Nachos met vegetarisch gehakt

Deze nachos met vegetarisch gehakt en lekker veel cheddar kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het als avondmaaltijd voor 4 personen of als snack bij de borrel met meerdere personen. Lekker om ervan te snacken met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit.   Tex Mex   Nachos is een echt Tex […]

Marokkaanse kippenlevertjes

Marokkaanse kippenlevertjes

Heel af en toe koop ik kippenlevertjes. Wij kregen ze vroeger regelmatig te eten thuis, dan werden ze met spek en uien geserveerd. Maar deze Marokkaanse kippenlevertjes is ook een heerlijke manier op de levertjes te bereiden. Ik noem het Marokkaans omdat de specerijen, kruiden en smaak wel een beetje Marokkaans is. Weet niet of […]

Saag Paneer

Saag Paneer

Tijdens ons etentje in het Indiase restaurant Moti Mahal in Amsterdam at ik voor het eerst saag paneer. Ik was er zo nieuwsgierig naar en wilde dit al zo lang koken en toen ik het eenmaal geproefd had, wist ik zeker dat ik het ging maken. Saag paneer is een Indiase vegetarische curry met verse […]

Tex Mex orzo met kip en kaas

Tex Mex orzo met kip en kaas

Ik had zin in een pittig gerecht, maar wel iets wat snel en makkelijk te maken is. Nadat ik gekeken had, wat ik nog op voorraad had, heb ik uiteindelijk deze lekkere Tex Mex orzo met kip en kaas gemaakt. Lekker makkelijk ook omdat je maar een pan nodig hebt voor dit gerecht.   Tex […]

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]

Shakshuka groentestoof met eieren

Shakshuka groentestoof met eieren

Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten.   Shakshuka […]

Roergebakken palmkool met tahin

Roergebakken palmkool met tahin

Ik had een bos palmkool gekocht bij mijn groenteboer en wilde deze groente weer eens op een andere manier bereiden. Het is roergebakken palmkool met tahin, knoflook, komijn en harissa geworden. Hierdoor heb ik deze robuuste kool heerlijke Midden-Oosterse smaken meegegeven. Probeer het eens!   Palmkool   Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden