Zalm is een lekkere vette vis en deze is heel erg geschikt om te bereiden in de airfryer. Kruid de vis met gerookte paprikapoeder en komijnpoeder voor Mexicaanse smaken. Zin in een Mexicaans feestje? Dat dat kan met dit heerlijke taco feestje met zalm uit de airfryer! De airfryer is ideaal om vis te bereiden en deze zalm kwam er super sappig en heerlijk gegaard uit. Bovendien heb je geen vet nodig bij het bereiden van deze vis wat dit ook nog eens een gezonde maaltijd maakt. Bereid jij ook wel eens vis in de airfryer?

 

Zalm

 

De zalm wordt veel gegeten, niet alleen omdat zalm heel erg lekker is maar ook vanwege de omega-3-vetzuren en het hoge eiwitgehalte van deze vis. Het eten van een ‘vette vis’ – wat zalm is – vermindert het risico op hartaandoeningen en Alzheimer.
De vette zalm, staat bekend om zijn mooie roze kleur, is niet alleen rijk aan gezonde eiwitten, maar bevat ook veel vitamines van A, B12 en D en deze vis is ook rijk aan mineralen, zoals magnesium, kalium, fosfor, zink en selenium.
Elke dag zalm eten gaat een beetje te ver, maar probeer minstens een keer per week deze vis te eten.

 

Er bestaan diverse soorten zalm die voorkomen in de noordelijke Atlantische en Stille Oceaan. Er zijn zeven soorten Pacifische zalm en één soort Atlantische zalm. Deze zalmsoorten zijn in wilde zalm en kweekzalm onder te verdelen.
De zalm die jij koopt bij de visboer of in de supermarkt is bijna altijd een kweekvis.
De gekweekte zalm heeft niet minder gezonde voedingsstoffen dan de wilde variant, maar het bevat wel meer vet.

 

Ook zo dol op zalm? Nou dan heb ik heel veel heerlijke zalmgerechten voor jou! Je vindt ze hier.

 

Taco’s

 

Ik heb grote volkoren tortilla wraps* gebruikt als taco’s en deze uitgestoken met een steekring. Je kunt ook corditas, kleine maïstortilla’s of krokante taco shells gebruiken voor dit recept.

 

 

Taco feestje met zalm uit de airfryer: