Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.

 

Salades

 

Ik ben gek op salades, maar manlief zit af en toe te mokken dat hij geen konijn is. Dit doet hij als de schaal op tafel komt, maar vervolgens eet hij zijn vingers erbij op, zo lekker vindt hij het. Zo ook deze heerlijke groene voorjaarssalade.
Een simpele salade, die toch heel erg lekker is. Vooral door de dressing met dragon.

 

Ik heb nu een grote bak met mesclun sla – die ik bij mijn groenteboer koop – gebruikt. Maar je kunt ook veldsla, rucola, kropsla, waterkers, een slamelange of een combinatie van deze slasoorten gebruiken. Wat jij maar lekker vindt.

 

Door de salade kan je allerlei soorten verse (groene) groenten die in het seizoen zijn mengen. Zoals bijvoorbeeld geblancheerde groene asperges, peultjes, sugarsnaps, boontjes, doperwtjes of dun geschaafde venkel. Op deze manier kan je steeds een andere salade maken.
En om er een maaltijdsalade van te maken kan je er nog noten, zaden, croutons en/of kaasblokjes zoals feta of geitenkaas erdoor mengen.

 

Dragon

 

De koning onder de groene kruiden is toch wel dragon. Het kruid heeft een lichte anijsachtige smaak. Dragon is natuurlijk bekend van de Franse bearnaisesaus. Maar dragon kan je ook bij heel veel andere gerechten gebruiken. Zo ook in deze heerlijke dressing. Het kruid gaat ook heel goed samen met eieren, aardappelsalade, (lams)vlees, vis, en kip.
In ons land is dragon vooral bekend in de kruidenazijn.
Omdat dragon en mosterd zo goed samengaan, heb ik ook mosterd verwerkt in de dressing.

Mocht je geen dragon kunnen vinden, neem dan peterselie, basilicum, kervel of bieslook hiervoor in de plaats.

 

Mosterd

 

Ik mocht een potje Groninger mosterd van De Marne Mosterd ontvangen. Een heerlijke pittige mosterd met grof gemalen mosterdzaadjes erin. Deze mosterd is heerlijk bij vlees, vis, kaas en in deze dressing.

 

Tips:

 

De dressing kan je al ruim van tevoren maken en goed afgesloten in de koelkast bewaren.

Serveer de dressing apart en meng het vlak voordat je de salade gaat eten, door de salade.

Je kunt de dressing ook maken van half Griekse yoghurt en half mayonaise.

 

 

Recept Groene salade met ei en dragondressing: