Venkel met dragon salsa verde

Venkel met dragon salsa verde

Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft een zoetere smaak en is lichtbruin van kleur. Het is een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. En het smaakt heerlijk met de pittige salsa verde. Maak deze venkel met dragon salsa verde snel en laat […]

Zelf tartaarsaus maken

Zelf tartaarsaus maken

Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]

Zalm met roergebakken komkommer

Zalm met roergebakken komkommer

Ik mocht van Love my Salad een primeur ontvangen, namelijk een Aziatische roerbak komkommer. Een komkommer die je kunt (roer)bakken. Nu verwachten jullie waarschijnlijk dat ik er een Aziatisch wokgerecht van zou maken, maar ik heb er iets heel anders van gemaakt, namelijk deze gebakken zalm met roergebakken komkommer en dragon roomsaus. Dit is een […]

Preisalade met macadamianoten en dragon

Preisalade met macadamianoten en dragon

Ik heb een bijzonder bijgerecht voor jullie. Deze preisalade met macadamianoten en dragon is weer eens iets anders als bijgerecht. Als je een liefhebber van prei bent, dan is dit echt iets voor jou. Serveer het op een mooie schaal tijdens een etentje thuis en de complimenten vliegen jou dan om de oren.   Prei […]

Groene kruiden salade met burrata

Groene kruiden salade met burrata

Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Ossenhaas met bearnaisesaus

Ossenhaas met bearnaisesaus

Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]

Bloemkool green goddess soep

Bloemkool green goddess soep

Deze soep is gebaseerd op de Amerikaanse green goddess dressing. Ik had heel veel verse groene kruiden in huis en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze zalige bloemkool green goddess soep. Een verse soep vol groente en verse kruiden, dit wil je proberen! En het wordt een super mooie […]

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en ga ik weer eierrecepten maken. Vandaag heb ik Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus gemaakt. Het is dus niet het originele recept van de Eggs Benedict, maar mijn variatie hierop. Een heerlijk zacht gepocheerd ei op een bedje van garnalen met een zalvige groene avocadosaus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden