Deze soep is gebaseerd op de Amerikaanse green goddess dressing. Ik had heel veel verse groene kruiden in huis en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze zalige bloemkool green goddess soep. Een verse soep vol groente en verse kruiden, dit wil je proberen! En het wordt een super mooie groene soep waarbij je kunt variëren met jouw favoriete groene kruiden.

 

Bloemkool

 

Je kunt voor deze soep de hele bloemkool, dus roosjes, steel en verse groene bladeren gebruiken. Het is dus een no-waste soep want je gebruikt alles van de bloemkool. Omdat bloemkool een vrij neutrale smaak heeft, komen de verse kruiden in de soep heel goed tot zijn recht. Nu heb ik al een paar bloemkoolsoep recepten op de site staan, maar dit is nu toch wel mijn favoriet geworden. Als je nog een restje broccoli in huis hebt, kan je die ook nog verwerken in de soep.

 

Bloemkool is een populaire groente in ons land. Het is een gezonde groente en als het in het seizoen is, is de bloemkool ook niet zo duur.
Je kunt bloemkool op heel veel manieren bereiden. Zo kan je bloemkool koken, bakken, in de oven bereiden, roosteren of grillen, frituren, of er een puree of soep van maken. Als je de bloemkool roostert kan je er een heerlijke dip van maken. En als je de bloemkool in dikke plakken snijdt en deze roostert of bakt, heb je vegetarische bloemkool ‘steaks’.
Mocht je nou een hele grote bloemkool gekocht hebben, dan zou je van de rest ook nog een bloemkoolrijst kunnen maken.

 

Groene kruiden

 

Meestal wordt er dille, peterselie, bieslook en dragon gebruikt in een green goddess dressing. Maar voor deze soep kan jij de groene kruiden gebruiken die je lekker vindt. Omdat ik nu daslook in de tuin heb staan, heb ik dat gebruikt in plaats van bieslook. Je kunt ook basilicum en/of koriander gebruiken als je daarvan houdt.
Kook de kruiden niet mee met de soep, maar voeg ze als laatste toe, net voordat je de soep gaat pureren. Dan komen hun smaken het beste tot zijn recht.
Als extra smaakmaker heb ik nog een halve Jalapeño peper en wat limoensoep toegevoegd. Het limoensap gaat er pas in als de soep gepureerd is.

 

Tips:

 

Om de soep vegetarisch of vegan te maken, gebruik je groentebouillon en laat je de ansjovis en room achterwege.

Als topping kan je bijvoorbeeld nog avocado, feta, verse kruiden, zonnebloempitten, etc. toevoegen.

Probeer ook eens deze Bloemkoolsoep met kerrie of Bloemkoolsoep met tahini en sesam.

 

 

Recept Bloemkool green goddess soep: