Bloemkool green goddess soep

Bloemkool green goddess soep

Deze soep is gebaseerd op de Amerikaanse green goddess dressing. Ik had heel veel verse groene kruiden in huis en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze zalige bloemkool green goddess soep. Een verse soep vol groente en verse kruiden, dit wil je proberen! En het wordt een super mooie […]

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

En weer zo’n heerlijke hartige taart recept erbij op de site. Deze plaattaart met kaas en zwarte olijven is er eentje om te smullen! Ik had pas al een te lekkere hartige taart gemaakt met drie kleuren paprika’s, maar deze is ook te gek. Als je tenminste een kaasliefhebber bent en van olijven houdt.   […]

Vitello Tonnato slawraps

Vitello Tonnato slawraps

Dit is natuurlijk niet de echte Vitello Tonnato, maar een afgeleide daarvan. De originele Vitello wordt met kalfsvlees gemaakt. Ik heb een kalkoenfilet gebraden in de oven, maar je kunt ook kalkoenfilet of kipfilet bij de vleeswarenafdeling halen. Veel makkelijker natuurlijk. Of misschien heeft je slager wel plakjes kalfsfilet voor je. Deze Vitello Tonnato slawraps […]

Roergebakken Cavelo Nero

Roergebakken Cavelo Nero

Cavelo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is een wintergroente die oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Deze groente is erg populair in Italië, waar het veel gegeten wordt vooral in de ‘winter’ minestrone soep. De groente maakt nu zijn opmars in Nederland en wordt hier ook zelfs geteeld. Cavelo Nero heeft wel iets weg van […]

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus

Het zoete van de zoete aardappel doet het goed met het pittige en zoute van de saus. Voor deze zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg. Je kunt de zoete aardappelen spaghetti maken met een spiraalsnijder.  Of je gebruik een juliennesnijder van je keukenmachine of […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden