Ben je gek op bloemkool en tahini, dan is dit een heerlijke soep voor jou. Als het kouder wordt, vind ik het toch wel erg lekker om soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd is, soep gaat er altijd goed in. En elke keer probeer ik weer een andere soep te maken, deze keer is het een lekkere romige bloemkoolsoep met tahini en sesam geworden. De tahini oftewel sesampasta, geeft de soep een zalige nootachtige smaak. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens goed voor ons. De sesampasta is namelijk rijk aan vitaminen en mineralen. En de bloemkool is dat ook, een verantwoord, vegetarisch en lekkere soep dus.

 

Groentesoep

 

Met groentesoep bedoel ik niet de heldere bouillon met stukjes groenten, vermicelli en gehaktballetjes erin zoals mijn schoonmoeder die maakte, maar een heerlijke romige soep van gepureerde groenten. Het is een mooie manier om extra groente naar binnen te krijgen, vooral als je het als lunch eet. Je kunt van heel veel verschillende groenten zo’n soep maken, check op de site maar onder de categorie soepen en je kunt ze allemaal vinden. Van pastinaak, wortel, venkel, paprika, bieten, koolrabi, zoete aardappel, pompoen, broccoli, courgette, knolselderij, prei, etc, etc. Allemaal smakelijke soepen gemaakt van groenten.

 

Bloemkool

 

Bloemkool is best wel een populaire groente in ons land. De groente is in het seizoen niet zo duur, het is gezond en een erg smakelijk. Je kunt bloemkool op heel veel manieren bereiden. Zo kan je bloemkool koken, bakken, in de oven bereiden, roosteren of grillen, frituren, of er een bloemkoolcouscous/rijst, puree of soep van maken. Als je de bloemkool roostert kan je er een heerlijke dip van maken. En als je de bloemkool in dikke plakken snijdt en deze roostert of bakt, heb je vegetarische bloemkool ‘steaks’.

 

Bouillon

 

Voor deze vegetarische soep heb ik een zelfgemaakte groentebouillon gebruikt. Hiervan maak ik altijd een grote pan en vries het dan in porties in. Natuurlijk kan je ook een bouillonblokje gebruiken.

 

Tips:

 

Ben jij ook zo gek op bloemkoolsoep? Dan heb ik nog drie zalige soepjes voor je, namelijk deze Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep, Bloemkool en kastanje soep en Bloemkoolsoep met kerrie. Zeker ook het proberen waard!

De Sriracha* is erg pittig, gebruik daarom maar een klein beetje ervan.

 

 

Recept Bloemkoolsoep met tahini en sesam: