Groene kruidensaus uit Duitsland

Groene kruidensaus uit Duitsland

Deze groene kruidensaus uit Duitsland heet daar Frankfurter Grüne Soße. De saus komt dus oorspronkelijk uit Frankfurt. Er zitten heel veel verschillende groene kruiden in de saus zoals peterselie, bieslook, veldzuring, kervel, dragon, dille, komkommerkruid, bonenkruid, pimpernel, waterkers en soms ook citroenmelisse. De kruiden worden in Duitsland meestal als kant-en-klaar kruidenpakket verkocht, zodat je zelf […]

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Deze bulgur met pikante saucijzen en groene asperges is een receptje met de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn er gek op, daarom zal je diverse recepten op de site vinden uit deze keuken. Vooral door het gebruik van specerijen maakt deze keuken zo bijzonder smakelijk en kruidig. Daarbij worden ook nog vaak verse kruiden […]

Spaghetti met makreel en sultana's

Spaghetti met makreel en sultana’s

Dit is een recept van the Kitchen Goddess Nigella Lawson. Het is een Siciliaans recept. De gerechten in Sicilië kenmerken zich door de invloeden uit de Arabische, Griekse, Spaanse en Franse keuken. De kookstijl uit deze streek lijkt daarom niet veel op de Italiaanse keuken. Er wordt in deze keuken veel citrus, saffraan, sultana’s, pijnboompitten, […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Garnalenquiche met dille

Garnalenquiche met dille

Deze garnalenquiche met dille is een kleine quiche met veel smaak. Serveer het als lunch voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Als je een stukje overhoudt, neem het dan de volgende dag mee naar je werk en eet het als lunch.   Het is […]

Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème

Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème

Deze omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème zijn leuk als borrelhap of voorgerechtje op een speciale avond. Of maak dit klaar op feestdagen zoals bijvoorbeeld het Paasweekend. Lekker met zijn allen uitgebreid brunchen of lunchen.   Ik heb dille in de omelet verwerkt, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken zoals bieslook of peterselie. […]

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Omdat ik na mijn gastric sleeve brood heel slecht verdraag, ben ik helemaal overgegaan op de crackers. Nu vond ik eindelijk die driehoekige knäckebröd in onze supermarkt en ga daar helemaal op los. Vind het leuk om elke dag een cracker met een ander beleg/topping te eten. Vandaag is het een cracker met gerookte zalm, […]

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden