Deze salade met asperges, feta en dille is het allerbeste van het voorjaar. Het duurt enkele minuten om te koken en in elkaar te flensen en bevat een smaakvolle combinatie van dille, citroen en feta voor een dynamisch en fris bijgerecht. Dit recept met asperges, erwten en radijsjes maak je de hele lente door. Het verse aspergeseizoen vindt plaats in de lente. En het beste wat je kunt doen met je asperges? Het verwerken in dit heerlijke lente asperge salade recept.
De asperges en erwten hebben een paar minuten nodig om in een pan te koken en worden dan eenvoudig gemengd met feta, dille, citroen, sjalot en olijfolie. De simpele combinatie smaakt perfect en maakt in een handomdraai een frisse groentesalade of bijgerecht.

 

Voorjaarsgroenten

 

Voor dit recept kook je eerst de asperges en doperwten. Ik vind dat rauwe asperges, hoewel knapperig, een beetje hard kunnen zijn. Dat gezegd hebbende, je kunt zeker rauwe asperges eten. Schaaf ze bijvoorbeeld in dunne linten, zoals in deze groene aspergelinten salade met erwten en munt.
Kook hier de asperges in een pan met de verse erwten net genoeg om de asperges zacht te maken. Haal dan van het vuur, giet ze af en spoel het af onder de koude kraan.
Kun je dit asperge recept koud eten?
Ja. Over het algemeen kun je aspergesalade koud, warm of op kamertemperatuur eten.
Ik raad aan om dit recept voor aspergesalade met erwten op kamertemperatuur te serveren en niet te koud.
En als je nog geen verse erwten hebt? Gebruik gewoon bevroren en kook ze de laatste halve minuut mee met de asperges!

 

Salade

 

Deze salade met asperges, feta en dille is zo’n bevredigend gerecht waarvan je je afvraagt of je misschien een heel gelukkige vegetariër bent. Het is heerlijk als lunch of een lichte hap; alles wat je nodig hebt om de maaltijd compleet te maken, is een stuk warm knapperig brood om alle naar citroen geurende dressing op te zuigen. Je kunt het ook als bijgerecht serveren bij gegrilde vis, kip of biefstuk.

 

Welke wijn erbij?

 

Asperges hebben een beetje een slechte reputatie, vooral als het gaat om het kiezen van wijn die goed bij asperges past. Maar asperges zijn eigenlijk heel vatbaar voor verschillende smaken, zowel eten als wijn.
Dit recept voor aspergesalade met feta bevat enkele van de beste complementaire smaken van asperges: citroen, verse kruiden en zout. Asperges hebben van nature een plantaardige smaak die naar zwavel neigt, dus helder citroensap en zout brengen die smaken in evenwicht. Verse kruiden zoals dille helpt ook om de smaak op te fleuren.

Veel mensen denken dat verse asperges en wijn een bijzonder moeilijke combinatie is. En de waarheid is dat asperges niet goed samengaan met een grote verscheidenheid aan wijnen. Maar er zijn enkele uitstekende asperge wijnen voor deze salade.
De beste combinaties voor dit recept voor aspergesalade zijn:
Sauvignon blanc: de kruidachtige en citrustonen complementeren dezelfde smaken in dit recept, een Pinot Grigio of een droge Riesling.

 

 

Recept Salade met asperges, feta en dille: