Zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en ga ik weer eierrecepten maken. Vandaag heb ik Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus gemaakt. Het is dus niet het originele recept van de Eggs Benedict, maar mijn variatie hierop. Een heerlijk zacht gepocheerd ei op een bedje van garnalen met een zalvige groene avocadosaus erover. Dit wil je proberen!

 

Eggs Benedict

 

Het gerecht Eggs Benedict komt oorspronkelijk uit America. Daar wordt het veel als ontbijt gegeten en staat op elke menukaart van de ontbijtrestaurants. Dit gerecht bestaat uit twee halve ‘Engelse muffins’ met daarop krokant gebakken bacon, gepocheerde eieren en een Hollandaise saus. Een stevig ontbijt dus.
Als dit ontbijt met gerookte zalm wordt geserveerd heet het Eggs Royale.

 

Mijn variant is ontstaan omdat ik nog brioche brood, een avocado en gekookte garnalen had liggen die eigenlijk allemaal toch wel gegeten moesten worden voordat het overstuur zou gaan. Daarom heb ik dit gecombineerd in dit heerlijke recept.

 

Het idee voor de avocadosaus was ontstaan doordat ik Jamie Oliver eens op TV een Avocado Hollandaise zag maken. Mijn recept lijkt daar niet helemaal op, maar het idee voor een avocadosaus was toen wel ontstaan.

 

Eieren pocheren

 

Tja eieren pocheren is een kunst. Ten eerste is het belangrijk dat je super verse en koude eieren hebt, anders lukt het pocheren sowieso niet. Ten tweede moet het water waarin je ze gaat pocheren niet koken, maar net tegen de kook aan zitten. Azijn en zout in dit water schijnt ook te helpen.

 

Dan volgt hier de methode van Nigella Lawson: breng het water tegen de kook aan. Neem een kopje en een klein zeefje en breek het ei in het zeefje. Hierdoor verlies je het waterige deel van het eiwit. Giet de inhoud van het zeefje dan voorzichtig in het kopje en laat het dan voorzichtig van het kopje in het hete water glijden. Herhaal dit met de andere eieren en op deze manier kan je een paar eieren tegelijk pocheren. Pocheer ze in ongeveer 3-5 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de eieren). Het eiwit moet stevig zijn, maar het eigeel zacht.
Haal dan de eieren voorzichtig met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Tips:

 

Lijkt jou dit toch te spannend of te veel werk dan kan je de gepocheerde eieren vervangen door zachtgekookte eieren.
In plaats van briochebrood kan je ook gewoon brood nemen.

Probeer ook eens deze Eggs Benedict met gerookte zalm.

 

 

Recept Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus: