Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.

 

Gnocchi

 

De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt van aardappelen en bloem. Het valt onder pasta’s en je kunt het op vele manieren bereiden. Wij zijn er gek op en daarom staan er diverse gnocchi recepten op de site.
Je kunt dit gerecht met groenten maken die jij lekker vindt.

 

Zowel de gnocchi als de romige saus zijn makkelijk en snel te bereiden, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Als je het vegan wilt maken, gebruik dan geen garnalen, maar wel een plantaardige boter, room en kaas.
Zo niet, dan is een slagroom en Parmezaanse kaas erg lekker.

 

Ben jij ook zo verslingerd aan gnocchi? Probeer dan ook eens deze Gnocchi met groene groenten en burrata, Gnocchi met courgette en gerookte forel, Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes en Gnocchi met oesterzwammen en mozzarella.
Of je maakt zelf gnocchi, deze Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout, dit is ook superlekker.

 

Dragon

 

De koning onder de groene kruiden is toch wel dragon. Het kruid heeft een lichte anijsachtige smaak. Dit kruid wordt niet zoveel in de Nederlandse keuken gebruikt, maar in Frankrijk zijn ze er gek op. Dragon is wel bekend van de Franse bearnaisesaus. Maar dragon kan je ook bij heel veel andere gerechten gebruiken. Zo ook in een lekkere dressing. Het kruid gaat ook heel goed samen met eieren, aardappelsalade, (lams)vlees, vis, en kip.

 

Tips:

 

Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat kookvocht van de gnocchi toe.

Zonder garnalen is het een heerlijke vegetarische gnocchi.

In plaats van garnalen kan je ook hamreepjes of (vegetarische) kipstukjes erdoor doen.

 

 

Recept Gnocchi met prei en erwten: