Poulet à l’Estragon oftewel kipfilets met dragonsaus is een echt klassiek Frans gerecht en één van de lekkerste kipgerechten, vind ik. Ik had een grote bos dragon gekocht bij mijn groenteboer en die grote bos kon ik gebruiken in diverse recepten. Natuurlijk ook de bekende ossenhaas met bearnaisesaus gemaakt en deze heerlijke kip. De kip heb ik eerst rondom aangebakken in een pan en daarna verder gegaard in de oven. Dit geeft een super malse en sappige kipfilet. Dit gerecht is heerlijk als doordeweekse maaltijd, maar zal zeker niet misstaan tijdens een etentje thuis.

 

Kip

 

Voor dit gerecht kan je kipfilets, kipdijfilets, kippendijen, kippenbouten of een hele kip in stukken gesneden gebruiken. Wat jou maar lekker lijkt. De kipfilets hebben qua bereiding iets korter nodig dan kippenvlees met bot erin. En het is een stuk magerder.
Het is een makkelijk te bereiden gerecht, de kip gaar je in de oven en de saus is snel gemaakt.

 

Let bij het kopen van kip erop dat je een beter leven kip neemt. Ik koop al mijn kippenvlees bij een beter leven kippenboer bij ons in de buurt. Dan weet ik zeker dat ik goede en lekkere kip heb. Deze kip wordt diepgevroren verkocht en als je het dan ontdooit, zit er totaal geen vocht in de verpakking. De kip wordt dus niet opgespoten met water.

 

Dragon

 

Als je van dragon houdt, is dit echt een gerecht voor jou. De anijsachtige smaak van dit kruid komt goed tot zijn recht in de saus. De Fransen noemen dragon de koning van de groene kruiden en dat is niet voor niets. Gebruik wel verse dragon voor het gerecht.
Dit kruid met een delicate anijsachtige smaak is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens erg gezond.

 

Veel kruiden bevatten polyfenolen, dit zijn plantaardige stoffen met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dragon is een bron van mangaan, ijzer en kalium. Goed excuus om vaker verse kruiden in gerechten te gebruiken.
Voor alle zachte kruiden zoals dragon, geldt dat je het pas op het laatst toevoegt. Harde kruiden zoals tijm, rozemarijn en laurierblad kan je wel tijdens de bereidingen gebruiken.

 

Mocht jij ook een grote bos dragon gekocht hebben, dan heb ik nog meer recepten met dragon voor jullie, namelijk deze:

Mosselen met ham, venkel en dragon
Dragonboter met mosterd
Hamburger met dragonmayonaise
Mossel aardappelsalade met dragon
Granita van grapefruit met dragon
Gin Tonic met mandarijn en dragon

 

Erbij:

 

Lekker met spinazie en aardappelpuree, gekookte of gebakken aardappeltjes.

 

 

Recept Kipfilets met dragonsaus: