Grapefruit met dragon? Ja …. dit is een heerlijke combi. Verse kruiden en fruit kunnen goede vriendjes zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld heerlijk bij aardbeien, probeer het maar eens. Ik had nog een wat dragon over en heel veel rode grapefruits in de fruitschaal liggen, dus een goed excuus om deze heerlijke granita van grapefruit met dragon te maken. Een heerlijke zomerse ijskoude verfrissing.

 

Deze granita van grapefruit met dragon is niet alleen lekker als nagerecht maar ook als tussengerecht tijdens een meergangen diner. Hierdoor worden je smaakpapillen weer even gezuiverd.
Maak de dragonsiroop ruim van te voren, zodat de smaken goed hierin kunnen trekken.
Maak eventueel wat extra dragonsiroop, dit is namelijk ook erg lekker in een cocktail of mocktail.

 

Granita is een soort waterijs. Het mengsel in de vriezer moet om het half uur geschraapt worden. Dit vind ik iets teveel werk daarom heb ik een veel handiger manier gevonden om granita te maken. Ik doe het mengsel in diepvriesbakjes en rasp vlak voor het serveren het blok ijs met een grove rasp. Veel praktischer en het resultaat is perfect!

 

Granita’s

 

Vind jij granita’s ook zo lekker? Probeer ook eens deze Aardbeien en hibiscus granita.