Wij zijn gek op pasta en op eiersalades. Ik heb deze twee gecombineerd in een pasta en eiersalade. Een heerlijke romige pastasalade met de smaak van een gevuld eitje. Wie wil dat nou niet? Ideaal om te serveren als lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Of eigenlijk altijd lekker, vooral op een zomerse dag.

 

Pasta

 

Ik heb voor dit gerecht tubetti rigati pasta gebruikt, dit is een kleine buisvormige pastasoort. Maar je kunt heel veel soorten pasta zoals bijvoorbeeld macaroni, fusilli, kleine penne of rigatoni nemen hiervoor.
Er bestaan zoveel pastasoorten, alles wat hol en niet te groot is kan je gebruiken. Ik zou alleen geen spaghetti gebruiken.

 

En ik heb nog veel meer heerlijke zomerse pastasalades voor jullie, namelijk:

 

Pasta salade met mosselen en artisjok
Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas
Farfallesalade
Pasta Caprese salade
Pasta salade met ratatouille
Niçoise pastasalade met tonijn
Mexicaanse pasta en maïs salade
Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

 

Eieren

 

Ik heb zes grote biologische eieren voor dit gerecht gebruikt. Eieren zijn mooie vleesvervangers en als je het spek weglaat uit dit recept, heb je een heerlijke vegetarische pastasalade.
Je kunt de eieren in stukjes hakken en door de salade mengen of je haalt de eigelen uit de gekookte eieren en prakt dit. Voor een mooie romige saus druk je het eigeel door een metalen zeef. Dan maak je een mayonaise eigeelvulling zoals je bij een gevuld eitje zou doen. Wat jou maar lekker lijkt.

 

Over gevulde eieren gesproken, deze luxe Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel en de bijzondere Gevulde eieren voor Halloween en Gevulde eieren voor Pasen zijn heerlijk!

 

Ben jij ook zo gek op salade met ei, dan heb ik nog een paar lekkere salades voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Eiersalade met daslookmayonaise
Aardappel koolsalade met ei en spekjes
Wraps met eisalade en avocado
Eiersalade met mosterd kerriemayonaise
Aardappelsalade met ei en lente-ui
Sandwich ei-hamsalade
Aspergesalade met champignons, ham en ei

 

 

Recept Pasta en eiersalade: