Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade.

 

Caprese

 

Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk salade van Capri (eiland voor de kust van Italië). Deze salade heeft de kleuren van de Italiaanse vlag. Het is een simpele salade die in Italië als voorgerecht gegeten wordt.

 

Je kunt deze Pasta Caprese salade serveren als lunch, hoofdgerecht, maar het is ook erg lekker als bijgerecht bij de barbecue. Of neem het mee als lunch op je werkt. Het fijne van deze salade is, dat je hem van te voren kunt bereiden, ideaal voor een warme dag.

 

Voor de salade als picknick gerechtje heb ik orzo pasta gebruikt. Orzo is een pastasoort wat lijkt op een rijstkorrel. Ik ben er gek op en deze pastasoort is ideaal voor pastasalades. Je kunt natuurlijk ook een ander soort pasta gebruiken. Ik de pastasalade in glaasjes gedaan, dit is makkelijk om mee te nemen in de picknickmand.

Pasta Caprese salade

Combinatietip: Je kunt ook nog wat rucola sla, geroosterde pijnboompitjes, zwarte olijven en/of Parmezaanse kaasvlokken mengen door deze salade. Of gebruik diverse tomaten in verschillende kleuren.

 

Deze variatie Geroosterde tomaten Caprese salade is ook erg lekker. Probeer die ook eens!

 

 

Recept Pasta Caprese salade: