1 juli is het de dag van de pasta salade. En ik heb deze keer wat Mexicaanse smaken in de strijd gegooid. Het is een Mexicaanse pasta en maïs salade geworden.
De maïs, groene peper, limoen en koriander maken het echt Zuid-Amerikaans.
Als je wilt kan je er ook nog wat zwarte boontjes doorheen mengen, lijkt me ook erg lekker.
Het is een prachtige en heerlijke zomerse salade die het ook goed zal doen bij de barbecue.
Je kunt de kipreepjes dan eventueel weglaten en heb je een vegetarische salade.

 

Kook de pasta niet te gaar, je wilt geen kleffe pasta salade krijgen. Ik heb glutenvrije penne gebruikt voor dit gerecht, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort pasta of macaroni gebruiken.
Mocht je niet van koriander houden, vervang dit dan door lente-ui.

 

De gekookte maïskolven heb ik nog even geroosterd in een grillpan. Dit kan je ook op de barbecue doen, even laten afkoelen en dan de maïs eraf snijden. Het geeft een lekkere rooksmaak aan de salade. Maar je kunt natuurlijk ook een blik maïskorrels door de salade doen.

 

Mexicaanse pasta en maïs salade

Picadillo kruiden geven deze salade echt een kick, je kunt deze vinden in de grotere supermarkten (o.a. AH). Er zit o.a. gerookte paprika, knoflook, chili, komijnzaad, koriander, piment, jalapeño en kaneel in. Deze kruiden gebruik ik in heel veel gerechten, zo is het bijvoorbeeld heerlijk door een zelfgemaakte hamburger. Dus als je dit blikje koopt, ga er dan lekker mee experimenteren. Als je het niet kunt vinden of wilt kopen, maak de dressing dan aan met gerookte paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder en een teentje knoflook.

 

Pasta salades

 

Ben jij ook zo gek op pasta salades? Probeer dan ook eens deze heerlijke Farfallesalade met garnalen, komkommer, sojaboontjes en dille.

 

 

Recept Mexicaanse pasta en maïs salade: