Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en ik heb een ontzettend lekkere herfstsalade voor jullie. Omdat de vijgen nu in het seizoen zijn, had ik die gekocht. En ik had nog wat gele bietjes gekookt in rode bietensap over van een ander recept. Deze twee ingrediënten zijn de basis geworden van een […]
Deze gezonde parelcouscous en linzensalade met falafel kan je koud eten op warme dagen en warm op koude dagen. Het is een heerlijk vegetarisch/vegan gerecht waarbij je voldoende eiwitten naar binnen krijgt door de linzen en falafel. En het is vrij snel klaar omdat je alleen maar de parelcouscous hoeft te koken en de falafel […]
Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]
Ik heb voor jullie een heel retro gerecht, namelijk deze luxe zalmsalade schotel. En omdat het zo retro is, heb ik het ook maar op een mooie retro visschaal geserveerd (haha). Deze heb ik ooit eens gekocht, maar nog nooit gebruikt. Tijd om hem uit de kast te trekken voor deze heerlijke visschotel. Het is […]
In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]
Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar. Feta […]
Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij. Burrata Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]
Manlief had boodschappen gedaan voor mij op de markt en kwam met een gegrild kippetje thuis. Ze roken zo lekker, zei hij. Natuurlijk is zo’n kip lekker om zo te eten, maar ik had andere plannen ermee. Had namelijk nog krieltjes en groene asperges liggen, het is dus een kipsalade met asperges en krieltjes geworden. […]
Deze keer heb ik de speltkorrels uit de lokale foodbox van Flevournl op een andere manier gecombineerd. Het is Spelt met asperges en avocado geworden met daarbij een heerlijke sesamsaus. Lokaal meats east op dit bord met lekkers. De producten uit de lokale foodbox die ik gebruikt heb voor dit gerecht zijn: Speltkorrels en […]
Van die heerlijke wortelen en pastinaken uit de Flevour foodbox en de shoarmakruiden van Euroma die ik mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, heb ik gecombineerd in dit gerecht. Deze shoarma zalm met wortelen en yoghurt bereid je in de oven, je hebt dus weinig werk aan een heerlijke maaltijd. […]