Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Een Dutch baby is een luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze het ook wel German pancake, Bismarck of een Dutch puff. Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven […]

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

1 juli is de dag van pastasalades. Bij pasta denk je vaak aan Italiaanse gerechten, dus bij pastasalade eigenlijk ook. Ik heb een pastasalade gemaakt met Aziatische smaken. Het is een Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip geworden.   Hierbij heb ik Fregola pasta gebruikt. Fregola of ook wel Fregula is een pastasoort oorspronkelijk uit […]

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn […]

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Deze pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer is heerlijk als lunch of zelfs als hoofdgerecht op een warme dag. Ik heb gerookte zalmfilets gebruikt omdat ik dat lekker vind. Maar je kunt natuurlijk ook plakken gerookte zalm gebruiken. Pasta….ik ben er gek op en meestal eten wij de volkoren pasta’s, zo ook deze […]

Salade met gerookte kip en kersen

Salade met gerookte kip en kersen

Deze salade met gerookte kip en kersen is een simpele maar lekkere salade. Het zoet zure van de kers gaat goed samen met de gerookte kip. Als er kersen volop verkrijgbaar zijn, koop ze dan en eet ze zo of verwerk ze in een lekker recept. Als je eetbare bloemetjes in de tuin hebt staan, […]

Salade met halloumi en sinaasappel

Salade met halloumi en sinaasappel

Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover.   Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti van zoete aardappel en koolraap

Rösti zelf maken is niet zo moeilijk en je kunt er heel veel soorten aardappelen en groenten voor gebruiken. Dit is een recept van Rösti van zoete aardappel en koolraap geworden. Van de overgebleven koolraap kan je deze lekkere soep maken: Knolselderij en koolraap currysoep

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden