Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar.

 

Feta

 

De Feta kaas is een van oorsprong Griekse kaas wat gemaakt wordt van schapenmelk en geitenmelk. Neem wel een echte en lekkere feta voor deze salade. Ik bestel de feta en andere kazen altijd bij hoogendoornkaas.nl.
Dit is een topkwaliteit feta die je op allerlei manieren kunt eten. Lekker om te marineren met olijfolie en kruiden zoals oregano, maar ook heerlijke door een salade of zelfs door een omelet. De Dodoni Feta wordt al eeuwenlang op dezelfde klassieke manier bereid en gemaakt volgens een natuurlijk proces en van 100% gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. Gemaakt van schapen en geiten die vrij mogen lopen en de ruimte hebben in de wilde natuur.
Het zoute van deze feta gaat heel goed samen met het zoete van de nectarines.

 

Venkel

 

Deze groente wordt niet zoveel gegeten in Nederland en dat is jammer. Het is een veelzijdige knolgroente met een lichte anijsachtige smaak. En niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Goed bij maagklachten, bevat veel vezels en vitaminen en bijna geen calorieën.
Je kunt de hele venkel inclusief het groene loof eraan opeten. Of houd het apart als garnering van je salade of soep.

 

Het schoonmaken is heel eenvoudig. Je kunt de groene stengels verwijderen of gebruiken. Snijd wel de bruine onderkant eraf en verwijder eventueel het buitenste blad als het lelijk is. Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern. En snijd de venkel dan in dunne repen, plakken of parten, afhankelijk van hoe je het gaat bereiden.
Je kunt de venkel stomen, koken, roerbakken, grillen, stoven, er een stamppotje of een lekkere soep van maken of rauw in een salade verwerken. Ook heerlijk om het in een risotto te verwerken.

 

 

Recept Venkelsalade met nectarines en feta: