Salade met yacon, appel en bosknoflook

Salade met yacon, appel en bosknoflook

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. appels, yacons en bosknoflook en ik heb dit gecombineerd in een salade. Met deze warmte is het wel lekker om salades te eten, of het nu voor de lunch of als voorgerecht of bijgerecht is bij de avondmaaltijd. Dus mocht jij yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer […]

Mokka granola met cacao nibs

Mokka granola met cacao nibs

Deze zelfgemaakte mokka granola met cacao nibs is een verwennerij voor de koffie en mokka liefhebbers. Lekker veel koffiesmaak erin, een echte opkikker in de morgen. De cacao nibs kan je bestellen bij bijvoorbeeld De Notenshop. Hier kan je ook terecht voor de meeste andere producten die ik gebruikt heb in deze overheerlijke granola. Dat […]

Mokka hazelnoot Cantuccini

Mokka hazelnoot Cantuccini

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakster. Maar af en toe wil ik het toch proberen. Ik wilde al heel lang Italiaanse Biscotti, Cantuccini oftewel Cantucci maken. En vandaag is het er eindelijk van gekomen, ik heb mokka hazelnoot Cantuccini gebakken.   Cantuccini   Dit zijn typisch Italiaanse koekjes die oorspronkelijk […]

Venkelsalade met nectarines en feta

Venkelsalade met nectarines en feta

Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar.   Feta […]

Tarwesalade met asperges en ricotta

Deze tarwesalade met asperges en ricotta is een heerlijke vegetarische salade die je prima als avondmaaltijd kunt eten. Het bijzondere van deze salade is dat de ricotta die erbij geserveerd is, wordt opgeklopt. Hierdoor krijg je een hele luchtige ricotta wat erg goed samengaat met de andere ingrediënten in de salade. De ricotta, hazelnoten en […]

Friese dumkes bakken

Friese dumkes bakken

Behalve dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, is hij ook nog eens Fries van geboorte. Dus na heel veel Amerikaanse recepten, volgt er nu eindelijk eens weer een Fries recept, de Fryske dúmkes. Zoals jullie al weten ben ik niet zo’n bakster, maar voor deze koekjes maak ik een uitzondering. Ik ga dus […]

Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Deze Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten is een echte traktatie met de feestdagen. Alle smaken van december zitten erin. Je kunt de cake vullen met wat jij lekker vindt, neem bijvoorbeeld rozijnen of dadels in plaats van gedroogde rozijnen, pecannoten of walnoten en/of kaneelpoeder. Ik heb geroosterde en fijngehakte hazelnoten gebruikt omdat ik die […]

Cannoli schuitjes met ricottavulling

Cannoli is een heerlijk gevuld koekje in de vorm van een rolletje. Het komt oorspronkelijk uit Sicilië. Je vind deze heerlijkheid in een Italiaanse delicatesse winkel. Zelf thuis maken is een behoorlijk klusje en je hebt daarvoor ook nog speciale cannoli vormen nodig. En omdat ik niet zo van het bakken en/of frituren ben, heb […]

Winterse granola met koekkruiden

Winterse granola met koekkruiden

Deze winterse granola met koekkruiden is een heerlijke zelfgemaakte granola die het goed doet in december. Lekkere smaken van de koekkruiden (speculaaskruiden) en kaneel. De gedroogde cranberries maken het natuurlijk helemaal Kerstachtig. Bak de granola op deze lage temperatuur en je hebt een (niet te harde) knapperige granola. Heerlijk voor over de yoghurt ‘s morgens. […]

Trifle met mascarpone en Frangelico

Trifle met mascarpone en Frangelico

Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden