Plaattaart met kaas en zwarte olijven

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

En weer zo’n heerlijke hartige taart recept erbij op de site. Deze plaattaart met kaas en zwarte olijven is er eentje om te smullen! Ik had pas al een te lekkere hartige taart gemaakt met drie kleuren paprika’s, maar deze is ook te gek. Als je tenminste een kaasliefhebber bent en van olijven houdt.   […]

Simpele spaghetti met tonijn

Simpele spaghetti met tonijn

Deze simpele spaghetti met tonijn is zo’n makkelijk en snel gerecht, in een mum van tijd zet je een heerlijke pasta op tafel. In de tijd dat de pasta gekookt is, is het gerecht al klaar. En dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag.   Tonijn in blik   In dit recept […]

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelen en spruitjes zijn een heerlijke combinatie. Zoet en bitter en daarbij nog het zoute van de olijven en het pittige van de radijsjes en de chili saus, maken het gerecht compleet. Goede reden om deze zoete aardappelschotel met spruitjes snel eens te maken.   Het mooie van dit gerecht is dat je alles […]

Niçoise pastasalade met tonijn

Niçoise pastasalade met tonijn

Salade Niçoise is een klassieke salade oorspronkelijk uit Nice (Frankrijk). De salade wordt gemaakt van vis (meestal tonijn), eieren, sla, haricots verts, tomaten, zwarte olijven, kappertjes en soms ook gekookte aardappeltjes. Er zijn heel veel verschillende variaties op deze salade te vinden en iedereen claimt dat zijn salade de originele is. Ik heb er nu […]

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en […]

Mexicaanse pasta en maïs salade

Mexicaanse pasta en maïs salade

1 juli is het de dag van de pasta salade. En ik heb deze keer wat Mexicaanse smaken in de strijd gegooid. Het is een Mexicaanse pasta en maïs salade geworden. De maïs, groene peper, limoen en koriander maken het echt Zuid-Amerikaans. Als je wilt kan je er ook nog wat zwarte boontjes doorheen mengen, […]

Gegrilde watermeloen salade

Gegrilde watermeloen salade

Het is zomer en de barbecues worden weer flink opgestookt. Behalve vlees of vis kan je ook heel goed groente of fruit grillen op de barbecue. Zo is deze gegrilde watermeloen salade een heel leuk en lekker bijgerecht voor bij de barbecue. Simpel om te maken, je grilt de watermeloen stukken aan beide kanten op […]

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjes gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is.   Zwarte knoflook en vijgen gaan heel goed […]

Cracker met geitenkaas, pesto en tomatensalsa

Cracker met geitenkaas, pesto en tomatensalsa

Ken jij ze al? Die driehoekige knäckebröd? Ik zag ze eindelijk liggen in de supermarkt in ons dorp en heb gelijk maar 2 pakken ingeslagen. Ik vind ze wat brosser dan knäckebröd, maar dat kan aan mij liggen. Lekker zijn ze in ieder geval. Vandaag heb ik deze Cracker met geitenkaas, pesto en tomatensalsa belegd. […]

Vitello Tonnato slawraps

Vitello Tonnato slawraps

Dit is natuurlijk niet de echte Vitello Tonnato, maar een afgeleide daarvan. De originele Vitello wordt met kalfsvlees gemaakt. Ik heb een kalkoenfilet gebraden in de oven, maar je kunt ook kalkoenfilet of kipfilet bij de vleeswarenafdeling halen. Veel makkelijker natuurlijk. Of misschien heeft je slager wel plakjes kalfsfilet voor je. Deze Vitello Tonnato slawraps […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden