Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Feta met bloedsinaasappels en olijven uit de oven

Ik ben weer eens bij mijn favoriete Turkse supermarkt geweest in een stad bij ons in de buurt. Ten eerste heb ik bloedsinaasappels gekocht daar, die trouwens helemaal niet duur waren. En ook nog echte feta, olijven, platbrood en nog veel meer lekkers. Thuisgekomen kreeg ik honger en bij het uitpakken van de boodschappen ontstond […]

Turkse gevulde aardappel Kumpir

Ben jij ook zo gek op gepofte aardappel? Dan moet je deze Turkse gevulde aardappel Kumpir eens proberen. Lekker zacht gepoft in de oven en daarna gevuld met boter en gesmolten kaas en daarop een topping naar keuze. Het wordt in Turkije veel als streetfood verkocht, maar je kunt het thuis maken en je weer […]

Za'atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Za’atar zeebaarsfilet met parelcouscous

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken. De smakencombinatie met de specerijen en kruiden vind ik zo lekker, ik denk dat dit wel mijn meest favoriete keuken is. Alhoewel …. ik vind de Aziatische, Franse, Italiaanse en Spaanse keuken ook zo lekker. Ik vind eigenlijk alles lekker, dat is […]

Gevulde eieren voor Pasen

Gevulde eieren voor Pasen

Het liep tegen Pasen en ik wilde iets met eieren maken samen met de kleinkinderen. Het zijn deze Gevulde eieren voor Pasen geworden. De meiden vonden het superleuk om te doen en om ze te eten. Het ziet er dan ook wel heel gezellig uit, maar ik moet jullie waarschuwen, het is wel even een […]

Traybake Italiaanse kabeljauw

Traybake Italiaanse kabeljauw

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een fool proof recept voor jou. Deze traybake Italiaanse kabeljauw is zo makkelijk te maken, dat iedereen het kan. Een complete maaltijd, vol van smaak, bereid op een bakplaat in de oven. […]

Hartige taart met burrata en tomaatjes

Hartige taart met burrata en tomaatjes

Maak deze heerlijke taart voor je lief. Je zult haar/zijn hart veroveren. Deze hartige taart met burrata en tomaatjes is niet zo moeilijk te maken. Kleine inspanning voor maximale verrassing. Je maakt de taart van bladerdeeg. Snijd deze eventueel uit in een hartvorm en beleg het met de lekkerste tomaatjes die je kan vinden. Want […]

Kebab gehakt met witte bonenpuree

Kebab gehakt met witte bonenpuree

Ik heb een heel bijzonder recept voor jullie. Dit kebab gehakt met witte bonenpuree heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken. Het is niet moeilijk te maken, maar echt de moeite waard om het eens te proberen.   Kebab   Turkse kebab is gekruid gehakt wat meestal als een staafje […]

Venkelsalade met nectarines en feta

Venkelsalade met nectarines en feta

Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar.   Feta […]

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Ik weet dat manlief er niet zo van houdt om van een hele vis te peuzelen, maar deze dorade met citroen, kappertjes en olijven vond hij toch wel super lekker. Het is even een klusje om te eten zei hij, maar het was het helemaal waard. En dat is het ook. Een smaakvol visje met […]

Calamarata Pasta Caponata

Calamarata Pasta Caponata

De Siciliaanse Caponata is een groente stoofschotel gemaakt van aubergines, uien, bleekselderij, tomaten, olijven, kappertjes en pijnboompitten. Het is een vegetarisch gerecht wat koud als antipasto wordt geserveerd. Lekker op geroosterd ciabatta brood. Ik heb het nu warm geserveerd door een pasta. Het is deze verrukkelijke Calamarata Pasta Caponata geworden.   Caponata   De aubergine […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden