Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken […]

Courgetti met Puttanesca saus en tonijn

Courgetti met Puttanesca saus en tonijn

Tijdens mijn crash dieet 2 weken voor de operatie (gastric sleeve) moet ik mij houden aan een koolhydraatarm dieet. Je mag voorgeschreven shakes gebruiken, maar daar wil deze foodblogger niet aan natuurlijk. Dus kreeg ik een lijst mee van wat ik wel mag/moet eten op een dag. Dit is 500 ml (magere) melkproducten, 50 gram […]

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht.   Stoofvlees   Gebruik runder riblappen voor dit gerecht. Het mag doorregen […]

Kipkarbonades met zoete aardappelen uit de oven

Kipkarbonades met zoete aardappelen uit de oven

Deze kipkarbonades met zoete aardappelen uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je legt alles op een ovenplaat en de oven doet het werk voor je. Simpeler kan het niet. Ondertussen kan jij even iets anders doen en na 40 minuten staat er een lekkere maaltijd op tafel. Je kunt er eventueel nog wat […]

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Voor dit Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven gebruik je vers gevilde bakpaling. Vraag jouw visboer of hij de paling wil schoonmaken, villen en eventueel in stukken snijden zodat deze panklaar is voor dit heerlijke stoofpotje. Serveer er een stuk stokbrood bij, zodat je dit kan dippen in de heerlijke saus die op je […]

Waanzinnig lekker hartig brood

Waanzinnig lekker hartig brood

Dit Waanzinnig lekker hartig brood is een recept van BonApetit.nu. Astrid van BonApetit.nu plaatst elke week een handig weekmenu en regelmatig komen daarin recepten van mij voor. Nu doen we een recepten swap. Ik heb dit recept van haar blog gekozen, ben heel benieuwd welk recept zij van mij gaat bereiden.   Astrid’s blog gaat over […]

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]

Farro met paprika

Farro met paprika

Deze Farro met paprika is een lekker vegetarisch gerecht. Farro is een oeroud Italiaans graan en heeft een nootachtige smaak met een stevige bite, te koop bij de natuurwinkel. Afhankelijk van het soort farro dat je gebruikt moet je de korrels eerst weken. Hierna kunnen ze worden gekookt (ongeveer 40 min.) in gezouten water. Deze […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden