Het is zomer en de barbecues worden weer flink opgestookt. Behalve vlees of vis kan je ook heel goed groente of fruit grillen op de barbecue. Zo is deze gegrilde watermeloen salade een heel leuk en lekker bijgerecht voor bij de barbecue. Simpel om te maken, je grilt de watermeloen stukken aan beide kanten op de grill en serveer ze met van alles wat jij lekker vindt.

 

Als je de watermeloen grilt, krijgt het een hele andere smaak en structuur. Ik heb feta en zwarte olijven erbij gedaan voor het zoute bij de zoete watermeloen. En pistachenootjes voor een beetje crunch. Je kunt ook hazelnoten of pijnboompitten erbij doen. Omdat ik heel veel munt in de tuin heb staan, heb ik dit er ook bij gedaan. Dit maakt de salade lekker fris. Ik denk dat koriander er ook lekker bij zal zijn. Wat ik al schreef, serveer erbij wat jou lekker lijkt.

 

BBQ

 

Groente en fruit is heerlijk bij/op de barbecue. Pof eens aardappelen of bietjes in aluminiumfolie op de barbecue. Of gril aubergines en/of courgettes boven het vuur. Fruit zoals ananas, banaan of steenfruit is heerlijk om te roosteren en als nagerecht te serveren.
Lees ook mijn blog: We gaan weer barbecue├źn voor nog meer tips.

 

 

Recept Gegrilde watermeloen salade: