Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt ook nog eens bijzonder lekker.

Ik heb een beetje werk van de topping gemaakt, hierdoor ziet de hummus er nog aantrekkelijker uit. En het voordeel ervan is dat je nog wat extra groente eet met de hummus. Ook geeft het een extra smaak aan de hummus, zeker de munt, zwarte olijven en ingelegde citroen. Beleg de hummus met iets wat jij lekker vind of laat het achterwege. Serveer deze hummus met rauwkost en crackers of een stokbroodje.

 

Paarse wortelen

 

Ik ben gek op die mooie gekleurde wortelen, vooral de paarse. Nog zo’n heerlijke recept met die wortelen is deze Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel.