Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Kipstoofschotel met kaneel en citroen

Deze kipstoofschotel met kaneel en citroen kan je bereiden in een hapjespan, tajine of zelfs in de oven. De kruidige smaken gaan zo goed samen met de kip, dit wil je vaker maken. En als je het in de oven bereidt, heb je er verder geen omkijken naar. Maar dat geldt eigenlijk ook voor in […]

Harissa zelf maken

Harissa zelf maken

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een grote zak rode pepers gekocht. Af en toe heeft hij deze in de aanbieding en dan koop ik zo’n zak. Meestal leg ik ze in de vriezer en haal er dan eentje uit als ik die nodig heb, maar deze keer wilde ik er ook gelijk […]

Kip ovenschotel met lekker veel groenten

Kip ovenschotel met lekker veel groenten

Deze kip ovenschotel met lekker veel groenten is een recept van de Britse chef Tom Kerridge. Hij is de enige chef van een pub met een Michelin ster. Hoe bijzonder is dat! Tom Kerridge kampt zijn hele leven lang al met overgewicht. Een aantal jaren was hij zo’n 90 kilo(!) afgevallen, maar nu was hij […]

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Kabeljauw met zeekraal en paprikasaus

Deze kabeljauw met zeekraal en paprikasaus ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is een super lekker gerecht en met de juiste voorbereidingen staat het in no-time of tafel. Maak het voor een speciaal etentje en de visliefhebbers zullen verrukt zijn.   Kabeljauw   De kabeljauw is een […]

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Deze freekeh met gefrituurde bloemkool is een bijzondere maar heerlijke combinatie. Ik heb er Prosciutto bij geserveerd, maar als je dit weglaat heb je een heerlijke vegetarisch gerecht. Je kunt er in plaats van de ham verkruimelde feta of geitenkaas bij serveren, lijkt me ook erg lekker.   Freekeh   Freekeh is een iets minder […]

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Baharat lamsreepjes met yoghurtsaus

Deze baharat lamsreepjes met yoghurtsaus heb ik geserveerd op tortilla’s, maar je kunt ze ook serveren in pitabroodjes of bij een couscoussalade. Ook erg lekker natuurlijk. Vraag jouw slager of hij het lamsvlees wil snijden van de lamsschouder of bestel de lamsreepjes online.   Het lamsvlees moet op hoog vuur kort gebakken worden. Het kan zijn […]

Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat […]

Orzo pilav met mosselen en dille

Orzo pilav met mosselen en dille

Dit gerecht is een afgeleide van een recept van Nigel Slater. Mussel pilav heet zijn recept. Ik heb er een orzo pilav met mosselen en dille van gemaakt. Dit gerecht kwam voorbij in het BBC programma Nigel Slater’s Middle East. Omdat ik gek ben op gerechten uit het Midden-Oosten heb ik natuurlijk naar dit programma […]

Parelcouscous salade met citroen en verse kruiden

Parelcouscous salade met citroen en verse kruiden

Deze parelcouscous salade met citroen en verse kruiden is een heerlijk (vegetarische) salade die je als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue kunt serveren. De parelcouscous, ingelegde citroenen en berberis besjes kan je vinden in de grote supermarkten of bij een Turkse winkel. Ik had nog een Scarmorza affumicata liggen, dit is een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden