Ik heb een heel bijzonder recept voor jullie. Dit kebab gehakt met witte bonenpuree heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken. Het is niet moeilijk te maken, maar echt de moeite waard om het eens te proberen.

 

Kebab

 

Turkse kebab is gekruid gehakt wat meestal als een staafje gevormd en bereid wordt. Adana kebab is weer een hele pittige gehaktstaaf die mét brood geserveerd wordt.
Döner kebab is plakken gemarineerd vlees die op een hele grote spies geregen worden en al ronddraaiend geroosterd worden. Het vlees wordt dan in dunne plakjes gesneden en in pitabroodjes geserveerd met sla, ui, tomaat en (yoghurt)saus.
Sish kebab of Sis kebap zijn spiesen waarin blokjes vlees en eventueel groenten geregen worden. Deze worden gegrild. Deze spiesjes worden ook wel sjasliek genoemd.
Kebab kan dus een scala aan vleesgerechten uit het Midden-Oosten zijn.

 

Dit gerecht is dus niet een echte kebab, maar rul gebakken gehakt met de smaken van kebab. Je hoeft dus geen gehaktrolletjes of spiesjes te maken maar het gehakt met kruiden gewoon bakken in een pan.
Ik wilde er hummus bij maken, maar had geen kikkererwten in huis. Wel een grote pot met witte bonen. Die heb ik gepureerd in mijn keukenmachine en verder aangemaakt zoals een hummus. Dit heb ik in een pannetje verwarmd en dat was heerlijk bij het gehakt.

 

Topping

 

Erbij heb ik nog een frisse topping gemaakt van tomaatjes, ingelegde citroen, olijven, pijnboompitjes en koriander. Dit geeft het gerecht net een extra kick. Als het jou te veel werk lijkt of je vindt het te veel ingrediënten, dan laat je de topping achterwege.

 

Tips:

 

Als je geen lamsgehakt* kunt vinden, gebruik dan alleen rundergehakt of gehakt half of half.
Verder kan je nog Turks brood of een groene salade erbij serveren.
Ook zo gek op kebab? Deze Tepsi kebab met spinazieyoghurt is ook zo bijzonder en lekker.

 

 

Recept Kebab gehakt met witte bonenpuree: