Tijdens mijn crash dieet 2 weken voor de operatie (gastric sleeve) moet ik mij houden aan een koolhydraatarm dieet. Je mag voorgeschreven shakes gebruiken, maar daar wil deze foodblogger niet aan natuurlijk. Dus kreeg ik een lijst mee van wat ik wel mag/moet eten op een dag. Dit is 500 ml (magere) melkproducten, 50 gram kaas, 150-200 gram mager vlees of vis, minimaal 200 gram groente en minimaal 1,5 liter water per dag.
Geen brood, pasta, etc. en ook geen fruit. Nou ga er maar aan staan.
Dus heb ik gekeken wat ik wel mag en hier probeer ik dan dagelijks iets lekkers van te maken. Deze Courgetti met Puttanesca saus en tonijn past hier helemaal in.

 

De courgette is een beetje flauw van zichzelf maar doet het goed met het pittige en zoute van de Puttanesca saus. Voor dit gerecht heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg.
Je kunt de courgetti maken met een spiraalsnijder. Heb je die niet, maak dan met een dunschiller lange dunne plakken (pappardelle) van de courgettes.

 

Nog meer courgetti

 

En als je dan toch een spiraalsnijder in huis hebt, maak dan ook eens deze Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato