Ik vond nog een pak zwarte tagliatelle in mijn voorraadkast, hoog tijd om er iets mee te maken. Even verder gekeken wat er nog op voorraad was en hiermee deze heerlijke en snelle zwarte pasta met sardientjes, ansjovis en zongedroogde tomaatjes gemaakt. De smaken van de Middellandse Zee op een bord.

 

Zwarte pasta

 

Toen ik voor het eerst zwarte pasta bestelde in Italië, vond ik het wel super spannend om te eten. Deze pasta is natuurlijk wel een eyecatcher op het bord en is zo zwart omdat het wordt gemaakt van de inkt van inktvis (pasta al nero di seppia). De pasta heeft een licht zilte smaak wat perfect samengaat met schaal-, schelpdieren en vis.
Deze pasta zie je niet zoveel in ons land, maar in Italië is het erg populair. Vooral met vis natuurlijk. Niet alleen prachtig om te zien maar ook zalig om te eten. Maak het met sardientjes en ansjovis zoals ik nu gedaan heb of serveer het met een mooi stuk vis of lekkere gamba’s.

 

De pasta kook je net zoals een andere pastasoort. Kijk op de verpakking wat de kooktijd is. De pasta die ik had was met 4 minuten gaar.
Ik heb deze zwarte pasta bij de Sligro gekocht, maar volgens mij heeft de Lidl dit af en toe in de verkoop. Anders zal je het online moeten bestellen.

 

Sardientjes

 

Sardientjes zijn gezond en lekker. Het is een vette vis welke veel eiwitten, vitamines en mineralen bevat en valt daardoor onder de ‘superfoods’. Ik heb nu sardientjes op olie uit blik gebruikt en dat is een prima keuze, mits je blikjes koopt met het MSC-keurmerk koopt.
Je kunt de visjes in z’n geheel door de pasta doen. Maar als je geen zin in graatjes hebt, breek je het visje doormidden en haal je de lange rug graat eruit.
Samen met de ansjovis, geeft dit de pasta een ontzettend lekkere smaak.

 

Zongedroogde tomaatjes

 

Ik heb zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes gebruikt in deze pasta. Hoe jij die ook kunt maken lees je hier. Heb je geen zin om ze zelf te maken, koop dan lekkere rijpe kleine tomaatjes, snijd die doormidden en bak ze dan even in de pan.

 

 

Recept Zwarte pasta met sardientjes