Het liep tegen Pasen en ik wilde iets met eieren maken samen met de kleinkinderen. Het zijn deze Gevulde eieren voor Pasen geworden. De meiden vonden het superleuk om te doen en om ze te eten. Het ziet er dan ook wel heel gezellig uit, maar ik moet jullie waarschuwen, het is wel even een werkje. Maar dan heb je ook wat.

 

Gevulde eieren

 

Zien ze er niet schattig uit? Deze gevulde eieren zijn wel even een klusje, eigenlijk ben ik niet zo van dit gepruts. Maar ja, als de kids het maar leuk vinden he? Wellicht heb ik ook niet het geduld voor zo’n klusje en ik was ook niet helemaal tevreden met het resultaat. Misschien moet ik ze nog maar eens maken, wat vinden jullie?

 

Bij de Paasdagen horen eieren, dat doen we al van oudsher. Nu kan je eieren op heel veel manieren bereiden en daar zijn deze schattige gevulde eitjes er ook een van. Ik had ze een keer voorbij zien komen en dacht dat maak ik wel even. Nou dat viel dus tegen, misschien was het makkelijker geweest om de eitjes gewoon te halveren en te vullen.
Maar ze zien er wel super schattig uit, die kleine kuikentjes. En laten we de Paasdagen dit jaar maar een beetje opvrolijken toch?

 

En ik heb nog veel meer lekkere eierrecepten voor de Paasdagen voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel
Chinese gemarmerde eieren
Eiersalade met mosterd en kerriemayonaise
Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème
Cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes
Luchtige eierbroodjes
Luchtige eieren voor Pasen
Gebakken eieren in een kruidenyoghurt
Roze eieren voor Pasen
Eggs Benedict met gerookte zalm.

 

Tip:

 

Door het gekartelde randje is het wat moeilijker om de eigelen te verwijderen. Dit gaat wat makkelijker als je de eieren iets insnijdt aan een kant. Door de vulling zullen de eitjes niet uit elkaar vallen en serveer je de snijkant gewoon naar onderen zodat het niet opvalt.

 

 

Recept Gevulde eieren voor Pasen: