Gebakken krieltjes met daslook

Gebakken krieltjes met daslook

Heerlijk de daslook piept uit de grond in mijn tuin. Nu heb ik vorig jaar al heel veel recepten gemaakt met deze daslook en nu moet ik natuurlijk weer nieuwe gerechten ermee verzinnen. Het zijn deze heerlijke gebakken krieltjes met daslook geworden. En als het daslook niet meer in het seizoen is, kan je ze […]

Hamburger met bacon jam

Hamburger met bacon jam

Uhh bacon jam? Ja bacon jam! Een hamburger met bacon jam is goddelijk lekker. Zelfgemaakte bacon jam is zout, zoet, rokerig, pikant en onweerstaanbaar. En dat op een hamburger is een match in heaven. De jam maak je zelf en het is een soort chutney die niet alleen lekker is op burgers maar ook bij […]

Geroosterde kip met bloedsinaasappel

Geroosterde kip met bloedsinaasappel

Ik had heel veel bloedsinaasappelen gekocht. Heerlijk om zo te eten natuurlijk, maar ik wilde ze ook verwerken in gerechten. Omdat wij gek zijn op kip, heb ik de kip gemarineerd in een marinade waarin bloedsinaasappelen verwerk zijn. Nou deze geroosterde kip met bloedsinaasappel is erg lekker geworden kan ik jullie verklappen. Lekker sticky, zoet, […]

Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]

Bottenbouillon maken

Bottenbouillon maken

Een lekkere soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En deze kan je heel makkelijk zelf trekken. Maak een hele grote pan en vries de bouillon in porties in, zodat je altijd een bouillon op voorraad hebt. Een goede bottenbouillon maken begint met de botten. Dit kunnen bijvoorbeeld runderbotten, maar ook kippenbotjes zijn. […]

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Een heerlijk gerecht wat simpel te maken is en snel klaar. Je kunt deze parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm lauwwarm of koud eten. Neem verschillende kleuren mini paprika’s hiervoor dan spatten de kleuren zo lekker van je bord. De paprikaatjes worden heerlijk zoet als je ze bakt of grilt en dat gaat heel goed […]

Gegrilde courgettes met halloumi

Gegrilde courgettes met halloumi

Heb jij heel veel courgettes in de tuin staan of zijn ze in de aanbieding? Dan heb ik een heerlijk zomers recept voor jou, namelijk deze gegrilde courgettes met halloumi. Een vegetarische salade wat je kunt eten als lunch of zelfs als avondmaaltijd. Serveer er lekker brood bij en je hebt een compleet gerecht.   […]

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Natuurlijk kan je tegenwoordig hele goede barbecuesauzen kopen, maar deze zelfgemaakte mosterd barbecuesaus is niet te versmaden! Als je nog nooit een mosterd barbecuesaus geprobeerd hebt, heb je echt iets gemist. Deze saus is lekker bij elk soort vlees, maar vooral bij gegrild varkensvlees of kip smaakt het super. Dus snel maken deze saus en […]

Ingelegde komkommer met knoflook

Ingelegde komkommer met knoflook

In de Flevourbox van juni zat o.a. een biologische komkommer en bosknoflook. Ik heb deze twee gecombineerd in dit heerlijke recept van ingelegde komkommer met knoflook. Een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Probeer het eens!   Komkommer   Deze biologische komkommer komt van BioFood uit Almere waar ze sinds 2017 biologische (vrucht)groente telen. Komkommer […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden