Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus is een klassiek Amerikaans recept dat knapperig, zoet en pittig is. De kluifjes worden tot in de perfectie gebakken en gesmoord in een heerlijke romige en pittige mosterdsaus. Alles wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en een uur, zo makkelijk is het! Zorg er wel voor […]
Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]
Heerlijk de daslook piept uit de grond in mijn tuin. Nu heb ik vorig jaar al heel veel recepten gemaakt met deze daslook en nu moet ik natuurlijk weer nieuwe gerechten ermee verzinnen. Het zijn deze heerlijke gebakken krieltjes met daslook geworden. En als het daslook niet meer in het seizoen is, kan je ze […]
Uhh bacon jam? Ja bacon jam! Een hamburger met bacon jam is goddelijk lekker. Zelfgemaakte bacon jam is zout, zoet, rokerig, pikant en onweerstaanbaar. En dat op een hamburger is een match in heaven. De jam maak je zelf en het is een soort chutney die niet alleen lekker is op burgers maar ook bij […]
Ik had heel veel bloedsinaasappelen gekocht. Heerlijk om zo te eten natuurlijk, maar ik wilde ze ook verwerken in gerechten. Omdat wij gek zijn op kip, heb ik de kip gemarineerd in een marinade waarin bloedsinaasappelen verwerk zijn. Nou deze geroosterde kip met bloedsinaasappel is erg lekker geworden kan ik jullie verklappen. Lekker sticky, zoet, […]
Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]
Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]
Een lekkere soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En deze kan je heel makkelijk zelf trekken. Maak een hele grote pan en vries de bouillon in porties in, zodat je altijd een bouillon op voorraad hebt. Een goede bottenbouillon maken begint met de botten. Dit kunnen bijvoorbeeld runderbotten, maar ook kippenbotjes zijn. […]
Een heerlijk gerecht wat simpel te maken is en snel klaar. Je kunt deze parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm lauwwarm of koud eten. Neem verschillende kleuren mini paprika’s hiervoor dan spatten de kleuren zo lekker van je bord. De paprikaatjes worden heerlijk zoet als je ze bakt of grilt en dat gaat heel goed […]
Heb jij heel veel courgettes in de tuin staan of zijn ze in de aanbieding? Dan heb ik een heerlijk zomers recept voor jou, namelijk deze gegrilde courgettes met halloumi. Een vegetarische salade wat je kunt eten als lunch of zelfs als avondmaaltijd. Serveer er lekker brood bij en je hebt een compleet gerecht. […]