Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus is een klassiek Amerikaans recept dat knapperig, zoet en pittig is. De kluifjes worden tot in de perfectie gebakken en gesmoord in een heerlijke romige en pittige mosterdsaus. Alles wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en een uur, zo makkelijk is het!
Zorg er wel voor dat je genoeg maakt, want ze verdwijnen snel!

 

Kipkluifjes

 

Hoewel kipkluifjes perfect zijn voor een feestje, kunnen ze echt altijd en overal worden gegeten. Maak ze klaar als aperitief voor een etentje of een ‘trakteer jezelf’ weekendsnack. Bonus; in plaats van te frituren, worden deze kluifjes in de oven gebakken.
Terwijl ze in de oven bakken, maak je alvast de pittige mosterd en honingsaus in een kom. Wentel vervolgens kluifjes door de saus, bak ze opnieuw even in de oven en serveer met eventuele overgebleven saus als dipsaus. De combinatie van kip en pittige mosterd met honing is onweerstaanbaar.

 

Als je op zoek bent naar nog meer manieren om kipkluifjes te bereiden, probeer dan deze recepten eens:

Hete kipkluifjes Nashville-Style
Spaanse gefrituurde kipkluifjes
Buffalo style kipkluifjes
Koreaanse pittige kipkluifjes
Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander
Pikante kipkluifjes

 

Mosterd

 

Ik kreeg van Kühne twee soorten mosterd, namelijk de American Mustard én Habanero Chili Mustard. Kühne wil de veelzijdigheid van mosterd benadrukken en vergroten, daarom hebben zij deze twee nieuwe varianten geïntroduceerd. De Habanero Chili mosterd heb ik gebruikt in dit recept. Deze is door het gebruik van de habanero pepers en paprika een behoorlijk pittige mosterd. Een verrijking bij elke barbecue.

 

Tips:

 

Je kunt zowel kipkluifjes als kipborrelhapjes of de dubbele kippenvleugels gebruiken. Snijd de kippenvleugels wel doormidden.

Mocht je de Habanero Chili Mustard* niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een Dijonmosterd en meng hier zoveel hete saus zoals tabasco of sriracha doorheen als jij lekker vindt.

 

 

Recept Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus: