Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze hete kipkluifjes Nashville-Style. Je kunt ze zo pittig maken als jij lekker vindt of aankunt! Al bij de eerste hap gaan je smaakpapillen in overdrive. Pittige, zoete, hartige, super krokante en sappige kipkluifjes, dit wil je proberen.

 

Nashville Hot Chicken

 

Deze kip komt dus uit Nashville, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee en van de country- en westernmuziek. Hot chicken is gefrituurde kip die daarna afgelakt wordt met een pittige saus. Het wordt daar vaak op wit brood geserveerd, maar ik heb het als borrelhapje geserveerd. Nashville Hot Chicken is nu een populair gerecht door heel Amerika.

 

Nou ik weet nu waarom die Amerikanen zo gek zijn op fried chicken. Heerlijke krokante kipkluifjes met sappig en mals kippenvlees, what’s not to like?
Deze kipkluifjes worden gemarineerd in karnemelk, dit geeft de kip zo’n heerlijk crispy jasje en maakt de kip zo mals. Na het frituren wordt de kip in een super spicy saus gewenteld of afgelakt. Je kunt het natuurlijk zo pittig maken als je zelf wilt, door meer Tabasco en cayennepeper toe te voegen.

 

Kipkluifjes

 

Ik was weer bij mijn favoriete kippenboer Karin van Polderkip geweest en zag daar voor het eerst kipvleugels liggen. Heb deze gekocht en wilde daar natuurlijk iets lekkers mee maken. Nou dat is gelukt met deze kipkluifjes. Ik noem het kipkluifjes, maar het zijn eigenlijk kipvleugels. Die kipvleugels bestaan uit twee delen, de drummet (het dikkere gedeelte) en het zogenaamde kipborrelhapje, dit is het plattere deel van de vleugel. Je kunt ze in z’n geheel frituren, of doormidden snijden. Let op de dikkere drummet heeft iets langere frituurtijd nodig, bak ze daarom apart.

 

Je kunt in principe alle delen van de kip voor dit gerecht gebruiken, als je het op brood wilt eten dan zou ik kipfilet of kipdijfilets nemen. Deze moeten natuurlijk wel een stuk langer frituren voordat ze gaar zijn. Sla ze plat met een vleeshamer of snijd ze in stukken, zodat ze iets sneller gaar zijn.

 

Tips:

 

Als je dit als maaltijd wilt serveren, maak er dan een lekkere koolsla bij.

Extra nodig: frituurpan of wok met zonnebloemolie

 

 

Recept Hete kipkluifjes Nashville-Style: