Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus recept Deze Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn gemaakt met lamsgehakt maar je kunt ook heel goed rundergehakt gebruiken. Verder wordt het gehakt gemengd met ui, knoflook, kruiden en Marokkaanse specerijen. En wauw, wat zijn ze heerlijk! Traditiegetrouw bevat dit recept geen eieren, brood of zuivelproducten. Deze smaakvolle kleine balletjes, gestoofd […]

Rogan Josh kip

Rogan Josh kip

Deze Rogan Josh kip is een makkelijke Kashmiri kipcurry die boordevol smaak zit en smaakt zoals iets uit een Indiaas restaurant. Hoewel Rogan Josh meestal met lamsvlees wordt gemaakt, is deze kipversie iets sneller waardoor het een geweldig recept is voor een doordeweekse maaltijd. Serveer het met wat rijst en naanbrood en je vrienden en […]

Kippenlevertjes Stroganoff

Kippenlevertjes Stroganoff

Ik ben gek op kippenlevertjes maar ik weet dat dit sommige mensen misschien afschrikt. Dus bedacht ik mij als ik iets bij de kippenlevers maak waardoor ze heel erg lekker worden, dan vinden jullie dit vast wel lekker. Deze kippenlevertjes Stroganoff is een vrij ouderwets gerecht dat prima geschikt is voor een avondmaal. De bereiding […]

Hete kipkluifjes Nashville-Style

Hete kipkluifjes Nashville-Style

Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze hete kipkluifjes Nashville-Style. Je kunt ze zo pittig maken als jij lekker vindt of aankunt! Al bij de eerste hap gaan je smaakpapillen in overdrive. Pittige, zoete, hartige, super krokante en sappige kipkluifjes, dit wil […]

Marokkaanse kippenlevertjes

Marokkaanse kippenlevertjes

Heel af en toe koop ik kippenlevertjes. Wij kregen ze vroeger regelmatig te eten thuis, dan werden ze met spek en uien geserveerd. Maar deze Marokkaanse kippenlevertjes is ook een heerlijke manier op de levertjes te bereiden. Ik noem het Marokkaans omdat de specerijen, kruiden en smaak wel een beetje Marokkaans is. Weet niet of […]

Basisrecept voor gevulde eieren

Basisrecept voor gevulde eieren

Gevulde eieren zijn toch wel de klassieke Hollandse borrelhapjes. Lekker retro, maar ze zijn nog steeds heerlijk. En ik blijf ze maken met de Paasdagen en dan zijn ze ook altijd heel snel op. Dat zegt toch wel iets over deze ouderwetse borrelhap. Het maken ervan is helemaal niet moeilijk. Je mengt de gekookte eigelen […]

Gefrituurde uiringen

Gefrituurde uiringen

Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer […]

Shoarma kruidenmix zelf maken

Shoarma kruidenmix zelf maken

Shoarma is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit reepjes gemarineerd vlees, dit is van origine lamsvlees, maar kan ook van kip, kalkoen of varkensvlees gemaakt worden. Met deze heerlijke mix van zoete, pittige en kruidige smaken kan jij zelf shoarma maken. Je kunt shoarma kruidenmix zelf maken, het voordeel hiervan is dat […]

Biefstuk met zwarte knoflookmayonaise

Biefstuk met zwarte knoflookmayonaise

Begin het grillseizoen met biefstuk met zwarte knoflookmayonaise en geserveerd met zoete aardappelparten. Dit gerecht zit boordevol hartige heerlijkheden. Sommige dingen zijn gewoon ‘voorbestemd’. Zoals pindakaas en jam, hamburgers en friet, macaroni en kaas, begrijp ik wat ik bedoel? Nou, biefstuk en zwarte knoflook zijn ook zo’n match made in heaven. Er gebeurt iets magisch […]

Gevulde mini komkommers

Gevulde mini komkommers

Ik zag mini komkommers liggen bij de groenteboer en vond ze zo leuk dat ik ze meenam naar huis. Daar lagen ze een paar dagen in de koelkast. Wat te doen ermee. Ze in stukken snijden is zonde, want dan ben je het idee van mini komkommer kwijt. Ineens wist ik het…ga ze lekker vullen. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden